Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Neobjašnjiva pojava krokodila na umjetnoj brani na Kreti uzbunila je mjesne vlasti, koje ga pokušavaju uloviti, doznaje se u nedjelju iz policijskog izvora.


"Krokodili ovdje nisu endemska vrsta pa je vjerojatno da ga se vlasnik želio otarasiti", rekao je jedan policijski dužnosnik, kako prenosi AFP.

Vezani članci Čelnik grčke radikalno desne stranke Zlatna zora Nikolaos Mihaloliakos proglašen krivim Suzavac i vodeni topovi ispred sudnice: Šef radikalno desne grčke stranke Zlatna zora kriv za "upravljanje zločinačkom organizacijom" Grčka prebacuje 700 migranata s Lezbosa - 1 Grčka prebacuje 2500 migranata s Lezbosa u kontinentalni dio zemlje, prvih 700 već je spremno za put

Dva metra dugog krokodila primijetila je u subotu vatrogasna ophodnja na brani udaljenoj 15 kilometara od grada Retimnona.

Herpetolozi iz muzeja prirodnih znanosti u Heraklionu, glavnom gradu Krete, u ponedjeljak će stići u Retimnon i pokušati uloviti krokodila. Herpetologija je grana zoologije koja se bavi gmazovima.

U usnoj šupljini krokodila pronađeni ljudski ostaci

Oko brane će izgraditi ogradu kako bi zaštitili stanovnike okolnih mjesta, dodaje isti izvor.

U okolnom području nema panike, ali vlasti zabrinjavaju glasine o tome da postoji i drugi krokodil, navela je Atenska novinska agencija. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook