Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kina u problemima

Zagađenje uzrokovalo deformacije kod beba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svakih 30 sekundi u Kini se rodi dijete s deformacijom, tvrde stručnjaci. U šest godina postotak tako rođene djece porastao je za čak 40 posto, a smatra se da je glavni uzrok zagađenje okoliša.

Kineski službenici za planiranje obitelji za šokantan porast sve većeg broja deformirane novorođenčadi krive neobuzdan industrijski rast. Jiang Fan, iz kineske komisije za planiranje nacionalne populacije, tvrdi kako je srž problema u kineskim regijama u kojoj se nalaze rudnici, piše The Sun.

Pročitajte i ovo Sarajevo Alarmantno stanje Sarajevo je drugi najzagađeniji grad na svijetu: Zbog kvalitete zraka godišnje umre 3300 ljudi Prve bebe u 2023. - 6 Čak za petinu U Zagrebu nagli pad rođenja djece: Stručnjak objasnio razloge tog drastičnog smanjenja

‘Problem rođenja deformiranih je povezan sa zagađenjem okoliša, posebno u osam glavnih rudničkih zona’, rekao je An Huanxiao, lokalni službenik za planiranje obitelji.

Ali velika industrijska ekspanzija u Kini i nuklearke proširila je problem na cijelu zemlju. Sada će služenici pokrenuti intenzivan program skeniranje kako bi pomogli u prevenciji porasta broja deformirano rođene djece.

‘Broj novorođenih s deformacijom u stalnom je porastu u urbanim i ruralnim područjima. Priličan alarmirajući porast prisilio nas je da napravio prevencijski plan’, rekao je Fan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene