Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napetosti u Jeruzalemu

Zabranjena molitva: Muškarci do 50 godina neće smjeti pristupiti svetom mjestu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon nereda zbog sigurnosnih mjera zaštite na svetom mjestu Platou džamija, policija je muškarcima mlađima od 50 godina zabranila pristup na tjednu molitvu.

Izraelska policija priopćila je u petak da muškarcima mlađima od 50 godina zabranjuje pristup Platou džamija na tjednu molitvu, nakon izgreda dan ranije i palestinskog bojkota molitve.

Pročitajte i ovo Palestinci koji bježe na sjever, 24. studenog 2023. Ministri izazvali buru SAD odgovorio Izraelcima koji žele Palestince iseliti iz Gaze: "To je zapaljivo i neodgovorno" Slika nije dostupna Rijetka odluka Eskalacija napetosti: Izrael zatvorio Plato džamija, Abas to nazvao OBJAVOM RATA!

"Načinili smo sigurnosnu procjenu iz koje je vidljivo da će se dogoditi neredi i prosvjedi", ističe policija u priopćenju.

"Zabrana se ne odnosi na muškarce starije od 50 godina i na žene, a nekim ulicama oko Staroga grada bit će ograničen pristup", dodaje.

"Poduzete su sve sigurnosne mjere kako bi se spriječilo i odgovorilo na svako izbijanje nasilja", ističe policija.

Muslimanski vjernici su se u petak trebali vratiti na tjednu molitvu na Platou džamija u Jeruzalemu, nakon dvotjednog bojkota i u ozračju stalne napetosti, unatoč tome što je Izrael povukao sporne sigurnosne mjere.

Na Platou su džamije Al Aksa i Omarova džamija (Zlatna kupola).

Palestinci su prestali dolaziti na Plato u znak prosvjeda protiv uvođenja spornih sigurnosnih mjera na tom krajnje osjetljivom mjestu u istočnom Jeruzalemu - palestinskom dijelu grada koji je Izrael okupirao i anketirao. Izrael je u četvrtak ujutro povukao zadnje sigurnosne mjere.

U četvrtak su, nakon ulaska tisuća muslimanskih vjernika na Plato na poslijepodnevnu molitvu, izbili sukobi nakon dolaska izraelske policije, pri čemu su ozlijeđene stotine ljudi, izvijestio je palestinski Crveni polumjesec. (HINA)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene