Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brzo prizemljen

Najgora noćna mora: Putnik za vrijeme leta otvorio vrata zrakoplova - To vam je mrtvi kaos!

Aktualno Galerija Otvorio vrata aviona u letu, ilustracija - 4 Otvorio vrata aviona u letu, ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr Otvorio vrata aviona u letu, ilustracija - 2 Otvorio vrata aviona u letu, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Otvorio vrata aviona u letu, ilustracija - 3 Otvorio vrata aviona u letu, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Otvorio vrata aviona u letu, ilustracija - 1 Otvorio vrata aviona u letu, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Otvorio vrata aviona u letu, ilustracija - 5 Galerija 1/5 >>
Nevjerojatno slijetanje zrakoplova u Južnoj Koreji. Rastreseni muškarac u zraku je otvorio vrata za izlaz - u slučaju nužde. Kako je to uopće moguće - glavna je tema u avio svijetu, a mi smo za pojašnjenje pitali i našeg stručnjaka.

Kao u najgoroj noćnoj mori. Ovo slijetanje putnici Asiana airlinesa pamtit će dok su živi. Pomahnitali muškarac dvjestotinjak metara iznad tla otvorio je vrata! Zrakoplov je sigurno sletio, a on je uletio u ruke policije.

"Mentalno je nestabilan i gubi oslonac. Nismo ga mogli pravilno istražiti zbog njegovog stanja", rekao je Kim Jong-chan, policijski službenik.

Kako kaže policajac, muškarca nisu mogli ni ispitati. 

"Možemo s ljudima razgovarati samo kada su u normalnom stanju, a on to nije, pa nismo mogli", dodao je Kim.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ljudi završili u bolnici VIDEO Panika u zraku: Muškarac otvorio vrata zrakoplova u letu, razlog je nevjerojatan

Kasnije se utvrdilo da je čest putnik u zrakoplovima, a nakon što je izgubio posao izgubio je, čini se, i zdrav razum. Tvrdio je da mu se žurilo izaći. Koliko ih je teško otvoriti vrata u letu velikog Airbusa koji prevozi dvjestotinjak putnika, stručnjake je upitao reporter Dnevnika Nove TV, Dino Goleš.

"Kad je avion prizemljen pa se trebaju hitno otvoriti vrata se mogu vrlo jednostavno i brzo otvoriti. Kad uđete u avion malo vas izbrifiraju imate naputak i to je lako napraviti, povučete ručku i gurnete vrata van to nije problem", objasnio je Alen Šćurić, zrakoplovni stručnjak.

Da se vrata otvore u letu na velikim visinama kao u akcijskim filmovima - e to nije moguće zbog različitog tlaka zraka u zrakoplovu i vani.

Pročitajte i ovo Miroslav Vlašić Najezda krvopija VIDEO Ekipa Dnevnika Nove TV u zraku tijekom borbe s komarcima: "Imamo spremna dva zrakoplova"

"Otvaranje vrata se pokušava raditi vrlo često, to je sad nešto što se svaki tjedan pokušava, ali putnici to ne uspijevaju. Avion znači može letjeti na 10 čak 11 tisuća metara i tu je potpuna razlika u tlaku i onda ako vam se desi nedaj Bože udes pa da dio aviona nestane ili se razbije jedan prozor ili nešto onda je mrtvi kaos unutra, počinjete letjeti po kabini, nema kisika", zaključio je Šćurić.

U ovom slučaju sreća je što su svi bili vezani, a zrakoplov je brzo prizemljen. Ipak, devet osoba zaprimljeno je u bolnicu zbog problema s disanjem.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene