Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na Jarunu

Sve je spremno za veliku proslavu Hrvatske vojske: "Prije 32 godine ona strana nije imala ono što i mi, a to su motiv, želja i hrabrost"

Aktualno Galerija Obljetnica Hrvatske vojske, ilustracija - 4 Obljetnica Hrvatske vojske, ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr brigadni general Dražen Ressler - 2 brigadni general Dražen Ressler - 2 Foto: DNEVNIK.hr Obljetnica Hrvatske vojske, ilustracija - 1 Obljetnica Hrvatske vojske, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Obljetnica Hrvatske vojske, ilustracija - 2 Obljetnica Hrvatske vojske, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr +1 Obljetnica Hrvatske vojske, ilustracija - 3 Galerija 1/6 >>
Na zagrebačkom Jarunu obilježava se 32. obljetnica ustrojavanja Hrvatske vojske - Dan Hrvatske vojske i kopnene vojske.

Program se održava u nedjelju tijekom cijeloga dana, a subotu su održane i generalne probe svega što će građani imati priliku vidjeti. Pokazne vježbe pripadnika Hrvatske vojske, prelet Migova, letački program akrobatske skupine Krila Oluje.

"Evo, tu sam, pogledao sam, sviđa mi se, i evo idem dalje do kraja pogledat", rekao je Petar.

Drugi to vide kao odličan način da se vojska približi ljudima.

"Svi živimo u istoj Hrvatskoj, isto sve i vojnici i civili", rekao je Drago i dodao da je zadovoljan opremom.

Pročitajte i ovo MORH Grad dao suglasnost Iz MORH-a imaju upozorenje za građane Zagreba: Posebna molba upućena vlasnicima dronova

Na Jarunu je bio i reporter Dnevnika Nove TV, Ivan Čorkalo.

"Interes građana je izuzetno velik. Ovo je jedna velika atrakcija za roditelje s djecom da dođu vidjeti sve ono s čime raspolaže Hrvatska vojska. Kao da je danas službeni dan obilježavanja, a ne sutra. Danas je to sve još samo u najavi, ljudi su znatiželjni i žele vidjeti čime raspolažu hrvatski vojnici. Kakvom sve mehanizacijom i kakvim sve oružjima", izvijestio je Čorkalo. 

"S veseljem moram reći da smo mi počeli već i danas. Velik je interes građana, a posebno nas veseli veliki interes djece. Sutra nas u 10 sati očekuje TT zbor koji ćemo upotpuniti s više od 250 izložaka raznog naoružanja, opreme, bojnih i ne bojnih sredstava", rekao je Dražen Ressler, brigadni general.

Pokazne vježbe zapovjedništva specijalnih snaga Počasno-zaštitne bojne i Hrvatskog ratnog zrakoplovstva krenuti će u 16 sati. Njima će se pridružiti Krila Oluje te će nadlijetati i MIG-ovi. Ressler je spomenuo djecu i njihov interes koji pokazuju. 

Pročitajte i ovo Hrvatska vojska u centru Zagreba izvodi We Will Rock You kampanja WeAreNATO VIDEO Pogledajte flash mob pripadnika Počasno-zaštitne bojne u centru Zagreba na pjesmu "We Will Rock You"

"Mi želimo približiti ovaj poziv koji nije lagan, ali je jedan častan poziv. Pozivam mlade da se prijave, da dođu i pokažu interes. Slobodno nam se obrate ovdje tko želi. Kako su djeca mlađa tako njih najviše zanima naoružanje. Nas zanima i srednjoškolska populacija kojima želimo približiti da dođu i da shvate kompleksnost ovog poziva", izjavio je Ressler. 

"Hrvatska ima i više nego dovoljno vojnika i uvijek je imala više nego dovoljno vojnika. Prije 32 godine, znamo i sami koliko je ona strana bila jača od nas, ali oni nisu imali ono što i mi, a to je motiv, želja i hrabrost", napomenuo je Ressler i izrazio zadovoljstvo opremom koju Hrvatska vojska posjeduje.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene