Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suradnja pridonosi napretku

Za Srbiju nema novih uvjeta za ulazak u EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Visoki predstavnik Europske unije za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana izjavio je, nakon sastanka sa srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem, da su bilateralni odnosi Srbije i EU poboljšani te da za Srbiju neće biti novih uvjeta na njezinu putu ka europskim integracijama.

'Srbija je dio Europe i Europa neće biti potpuna bez nje. Srbija će nastaviti raditi u skladu sa Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju i nema više nikakvih dodatnih uvjeta za to', kazao je Solana obraćajući se novinarima na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji.

Pročitajte i ovo Kamala Harris ugošćuje člana izraelskog ratnog kabineta U ponedjeljak Potpredsjednica SAD-a sastat će se sa članom izraelskog ratnog kabineta Marija Vučković, ministrica poljoprivrede 10 najvažnijh točaka Ministrica Vučković nakon sastanka s poljoprivrednicima: "Manje-više je sve uvaženo"

Pohvaljujući odluku srbijanske vlade da počevši od siječnja ove godine jednostrano primjenjuje Prijelazni trgovinski sporazum (koji je dio Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU), Solana je kazao kako očekuje da se, ispunjenjem obveza Beograda prema Haaškom sudu, stvore uvjeti da u Bruxellesu bude donijeta odluka o odmrzavanju sporazuma.

Solana i Tadić ocijenili su da razvijanje suradnje među zemljama zapadnog Balkana pridonosi njihovu napretku i napretku regije, kao i da je to od interesa i za Europsku uniju. Tadić je istaknuo da Srbija nedvosmisleno surađuje s Haaškim sudom i čini sve da tu suradnju završi, dodavši da je neprihvatljivo da zapadni Balkan ostane jedini dio Europe koji nije unutar EU. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene