Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Njemačko ministarstvo unutarnjih poslova osudilo je objavljivanje fotografije na kojoj ispred njemačkog veleposlanstva u Kabulu pozira skupina naoružanih njemačkih policajaca pred gusarskom zastavom s mrtvačkom glavom.


Fotografija prikazuje pet policajca snaga SIK-a zaduženih za sigurnost njemačkih diplomatskih predstavništava, navodi se u njemačkom časopisu 'Spiegel'.

Vezani članci Pride zastava u Hamburgu Iskupljenje za desetljeća diskriminacije: Njemački zastupnici izglasali odštete gej vojnicima Hrvatska vojska - 2 Nove tenzije na relaciji Zagreb - Beograd: "Njih smeta sve, oni i dalje drže svoju javnost u nekoj polutenziji. Albanska većina na Kosovu priznata je od skoro cijelog EU-a"

Lica su im većinom skrivena maramama, a oni poziraju s crnom gusarskom zastavom s mrtvačkom glavom. Iza njih su njemačka, te europska zastava istaknute na zgradi veleposlanstva u glavnom gradu Afganistana. Jedan od sudionika na ramenu ima malu žutu plastičnu patku.

>> Njemački parlament odobrio Europski stabilizacijski mehanizam

Njemačko ministarstvo unutarnjih poslova vidjelo je tu fotografiju koja datira iz 2009. tek prije nekoliko tjedana, ističe Spiegel. Fotografija je rezultat oklade policajaca SIK-a i elitne policijske postrojbe snajperista GSG9. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.