Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlasti osudile incident

Za okladu njemački vojnici slikali se s mrtvačkom glavom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačko ministarstvo unutarnjih poslova osudilo je objavljivanje fotografije na kojoj ispred njemačkog veleposlanstva u Kabulu pozira skupina naoružanih njemačkih policajaca pred gusarskom zastavom s mrtvačkom glavom.

Fotografija prikazuje pet policajca snaga SIK-a zaduženih za sigurnost njemačkih diplomatskih predstavništava, navodi se u njemačkom časopisu 'Spiegel'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rat u Ukrajini Rusija mijenja zakon? Udaja za poginule vojnike donosi novac i povlastice Ilustracija Presretnut telefonski razgovor "Bolesne ljude koriste kao topovsko meso": Ruski vojnik opisuje strahote s prve linije fronte

Lica su im većinom skrivena maramama, a oni poziraju s crnom gusarskom zastavom s mrtvačkom glavom. Iza njih su njemačka, te europska zastava istaknute na zgradi veleposlanstva u glavnom gradu Afganistana. Jedan od sudionika na ramenu ima malu žutu plastičnu patku.

>> Njemački parlament odobrio Europski stabilizacijski mehanizam

Njemačko ministarstvo unutarnjih poslova vidjelo je tu fotografiju koja datira iz 2009. tek prije nekoliko tjedana, ističe Spiegel. Fotografija je rezultat oklade policajaca SIK-a i elitne policijske postrojbe snajperista GSG9. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene