Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proglašen krivim

Za hakiranje emaila Sarah Palin godnu dana zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
David Kernell, bivši student sveučilišta Tennessee, koji je hakirao email račun Sarah Palin tijekom njezine republikanske potpredsjedničke kampanje 2008., osuđen na godinu i jedan dan zatvora.

Kernell je u travnju na saveznom sudu u Knoxvilleu, u američkoj saveznoj državi Tennesseeju, proglašen krivim za neovlašten pristup računalu i ometanje pravde, jer je pokušao uništiti fotografije koje je preuzeo s Yahoo emaila Sarah Palin. Savezni sudac odredio je da Kernell kaznu služi u penološkoj ustanovi otvorenog tipa, gdje osuđenici borave samo tijekom dana, a ne u klasičnom zatvoru.

Pročitajte i ovo Ilustracija Svađa u Zadru Za vožnju od šest kilometara taksist tražio 100 eura, čovjek odbio platiti: "Zovite policiju, a ja ću pričekati" Ilustracija neočekivani trošak Nema dalje: U restoranu joj naplatili prazan tanjur, stiglo objašnjenje vlasnika

>>Sarah Palin službeno odstupila s mjesta guvernerke Aljaske

Određeno mu je i psihijatrijsko liječenje te trogodišnji nadzor kad izdrži kaznu. Branitelji su za njega tražili uvjetnu kaznu, ističući da mu je u vrijeme počinjenja kaznenog djela bilo 20 godina te da od 11. godine boluje od depresije. Optužba je tražila 18 mjeseci zatvora i trogodišnji nadzor, ističući da su smjernice za kažnjavanje djela za koja se tereti strože kad je žrtva državni dužnosnik.

Kernell je objavio lozinku za ulaz u email račun Sarah Palin, što je i drugima omogućilo uvid u dopisivanje kandidatice za predsjednicu SAD-a. Sarah Palin i njezina kći Bristol svjedočile su protiv Kernella, opisujući kako je njegovo hakiranje poremetilo i političku kampanju i privatni život obitelji. (HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene