Obavijesti Video Pretražite Navigacija

WP: Izraelske bombe nanijele udar američkoj vanjskoj politici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Washington Post piše da su izraelske bombe koje su u libanonskom selu Qani pobile više desetaka djece i odraslih učinile još nešto.

One su udarile na srž američke vanjske politike u regiji te u bolnim prizorima s mjesta događaja ilustrirale ogromne rizike Washingtona u trenutnoj krizi na Srednjem istoku. 

Pročitajte i ovo Ilustracija novinara u ratom pogođenom području Analizirana audio snimka Izraelski tenk napao novinare u Libanonu: Izvješće otkriva šokantne detalje Prosvjedi u Izraelu Pritisak u Izraelu Masovni prosvjedi urodili plodom: Netanyahu odustao od smjene ministra obrane

Sa svakim novim prizorom masakra na jugu Libanona bijes u arapskom svijetu i u Europi intenzivira se protiv Izraela i njegovog glavnog sponzora što povećava izglede da će protureakcija rezultirati novim škripcem za Sjedinjene Države na Srednjem istoku, tvrdi Washington Post pozivajući se na stručnjake za regiju, diplomate i bivše američke dužnosnike.

Bijela kuća prepoznaje opasnoat, ali vjeruje da rakete koje lete s obje strane izraelsko-libanonske granice nose sa sobom priliku za konačno pokretnje s mrtve točke u geopolitici Srednjeg istoka. Bush i njegovi savjetnici, nastavlja Washington Post, nadaju se da trenutni sukob može uništiti ili pak onesposobiti Hezbolah i u tom procesu nanijeti težak udarac glavnom sponzoru Hezbollaha, Iranu. 

Istodobno, oni vjeruju da bi to moglo pokrenuti regiju ka konačnom rješenje više desetljeća starom sukobu s Izraelom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene