Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zalažu se za mirovne pregovore

Washington protiv kandidature Palestine u UN-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SAD je izrazio protivljenje kandidaturi Palestine za status države nečlanice UN-a, što je dio plana koji palestinski predsjednik Mahmud Abas krajem rujna kani predstaviti pred Općom skupštinom svjetske organizacije.

'Ponovno jasno kažemo: smatramo kako je jedini realan način da Palestina postane država putem izravnih pregovora' s Izraelcima, rekla je glasnogovornica State Departmenta Victoria Nuland, dodavši kako je Washington 'kontaktirao s predsjednikom Abasom'.

Amerika se oduvijek zalaže za izravne izraelsko-palestinski mirovne pregovore o ovom pitanju. Oni su prekinuti nakon rujna 2010., a međunarodna zajednica i dalje vrši pritisak na obje strane kako bi se ponovno sastale za pregovaračkim stolom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sedmodnevna rasprava Izrael odredio rok za puštanje talaca, Međunarodni sud razmatra izraelsku okupaciju palestinskih teritorija Obitelj oplakuje mrtve u Gazi Ljudska prava Izvjestiteljica UN-a upozorila na ono što čini Izrael: ''Nikada nisam vidjela takav horor''

>> Alarmantno izvješće: Do 2020. godine nu Gazi se neće moći živjeti

'Intenzivno, preko Kvarteta za Bliski istok (UN, SAD, EU, Rusija) i izravno radimo s Izraelcima i s Palestincima kako bismo ih nastavili poticati da nastave pregovore', rekao je Nuland. 'No sve što mi možemo je poticati ih za pregovarački stol, ali ih ne možemo prisiliti. Na njima je da odluče raditi na miru', upozorila je.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene