Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruski predsjednik Vladimir Putin i srbijanski premijer Aleksandar Vučić razgovarali su u Pekingu o izjavama albanskih dužnosnika i “pokušajima da se kreira tzv. velika Albanija", piše u ponedjeljak beogradski tisak.


Putin i Vučić su, kako navode Večernje novosti, ocijenili da sve učestalije prijeteće izjave političkih predstavnika Albanaca “predstavljaju potencijal za sukobe”.

Vezani članci Hrvatska zajednica na korištenje dobila dio rodne kuće bana Jelačića - 5 Dio rodne kuće bana Jelačića u Petrovaradinu predan hrvatskoj zajednici: "Ovo je važan trenutak u odnosima Hrvatske i Srbije" Vladimir Putin primio Aleksandra Vučića u Sočiju (Foto: AFP) Putin s Vučićem u Sočiju: "Naše strateško partnerstvo svakodnevno jača"

Srbijanski mediji objavili su u nedjelju izjavu bivšeg zapovjednika OVK Ramusha Haradinaja koji je zaprijetio da će, ukoliko Washington I Bruxelles ne pomognu u sređivanju stvari između Kosova i Srbije, “Albanci sami odraditi taj posao”.

Haradinaj zahtijeva i da se iz Ustava Srbije izbaci preambula kojom je Kosovo navedeno kao neotuđivi dio njezina državnog teritorija.

Izaslanstvo Srbije, koje u glavnom gradu Kine predvodi premijer Vučić, sudjeluje na međunarodnom forumu "Pojas i put - međunarodna suradnja". (Hina)