Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruski predsjednik Vladimir Putin i srbijanski premijer Aleksandar Vučić razgovarali su u Pekingu o izjavama albanskih dužnosnika i “pokušajima da se kreira tzv. velika Albanija", piše u ponedjeljak beogradski tisak.


Putin i Vučić su, kako navode Večernje novosti, ocijenili da sve učestalije prijeteće izjave političkih predstavnika Albanaca “predstavljaju potencijal za sukobe”.

Vezani članci Srpski predsjednik Aleksandar Vučić i ruski predsjednik Vladimir Putin (Foto: AFP) Vučić se opet susreo s Putinom i pozvao ga - u novi posjet Srbiji Aleksandar Vučić (Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL) Vučić zatražio od Europe "više poštovanja za male narode" na Balkanu

Srbijanski mediji objavili su u nedjelju izjavu bivšeg zapovjednika OVK Ramusha Haradinaja koji je zaprijetio da će, ukoliko Washington I Bruxelles ne pomognu u sređivanju stvari između Kosova i Srbije, “Albanci sami odraditi taj posao”.

Haradinaj zahtijeva i da se iz Ustava Srbije izbaci preambula kojom je Kosovo navedeno kao neotuđivi dio njezina državnog teritorija.

Izaslanstvo Srbije, koje u glavnom gradu Kine predvodi premijer Vučić, sudjeluje na međunarodnom forumu "Pojas i put - međunarodna suradnja". (Hina)