Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz Pakistana u SAD

Vraćena olupina helikoptera uništenog u napadu na Bin Ladena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pakistan je Sjedinjenim Državama vratio olupinu helikoptera uništenog tijekom američkog napada koji je doveo do eliminacije Osame bin Ladena, rekao je u utorak jedan glasnogovornik Pentagona.

Ostaci helikoptera uništenog tijekom te operacije su vraćeni tijekom vikenda i nalaze se u Sjedinjenim Državama, rekao je glasnogovornik Dave Lapan, prenosi AFP. Jedan od dva helikoptera američkog specijalnog voda se pokvario 2. svibnja tijekom slijetanja na rezidenciju šefa Al- Kaide u Abotabadu. Specijalni vod ga je uništio prije odlaska u drugi helikopter s tijekom Bin Ladena, ali rep je ostao neoštećen i preuzele su ga pakistanske vlasti.

Pročitajte i ovo Traži se Hamza Bin Laden (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Al-Kaida brine SAD Zakleti neprijatelji opet muče Amerikance: Milijun dolara za informacije o - sinu Bin Ladena Hamza bin Laden (Foto: @Rewards4Justice/Twitter) Nagrada za pravdu SAD nudi milijun dolara za bilo kakvu informaciju o sinu Osame bin Ladena

>> VIDEO: U napadu na bin Ladena srušen helikopter, poginuo pilot

>> VIDEO: U napadu na bin Ladena korišteni 'stealth' helikopteri?
Fotografija helikoptera je izazvala špekulacije i sumnje da bi tehnologija tog Blackhawka mogla dospjeti do ruku kineskih saveznika Pakistana. 'Pakistan nema namjeru odati moguće tajne o olupini', izjavio je veleposlanik Pakistana u Sjedinjenim Državama Husain Hakani. (Hina)


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene