Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vozač autobusa iskoristio je autobus kao oružje i s ceste nasilno i namjerno naletio na biciklistu te ga odbacio s kolnika na nogostup.


Incident se dogodio u Bristolu u Velikoj Britaniji, a u njemu je biciklist teško ozlijeđen. Vozač autobusa, 29-godišnji Gavin Hill zaletio se u biciklistu Phillipa Meada te ga odbacio tri metra s kolnika na pločnik, prenosi Daily Mail.

Vezani članci Koronavirus u svijetu - 4 Britanija oprema bolnice i domove milijunima brzih testova: "Oni mogu otkriti gripu kao i COVID-19 i bit će nam od velike koristi nazimu" Koronavirus u Španjolskoj, ilustracija Rekordan rast novozaraženih u Španjolskoj, Britaniji, Francuskoj i Irskoj – Uvode se nove mjere karantene

>> Osmero djece poginulo u sudaru školskog autobusa

Mead je u naletu autobusa i padu slomio nogu i smrskao zapešće. Vozač autobusa priznao je krivnju za incident, opasnu vožnju i nanošenje teških tjelesnih ozljeda Meadu te je osuđen na 17 mjeseci zatvora.

'Vi ste autobus iskoristili kao oružje kako biste nasilnički zastrašili gospodina Meada', rekao je prilikom izricanja presude sudac Mark Horton. nadzorne kamere snimile su čitav događaj, koji se dogodio 5. travnja prošle godine i koji je jučer dobio svoj sudski epilog.

Mead, inače otac dvoje djece, od nesreće se oporavljao četiri mjeseca. Sam je sudu rekao kako je isprva mislio da ga vozač autobusa samo želi 'gurnuti' i zastrašiti.