Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Francuski vojnik uboden je u vrat dok je patrolirao u poslovnom dijelu na zapadu Pariza. Osoba koja ga je ubola odmah je pobjegla i policija traga za njom, izvijestio je francuski predsjednik Francois Hollande.


Vojnik je patrolirao u uniformi s još dvojicom kolega u sklopu francuskog plana nadzora u svrhu zaštite od terorizma kada mu je oko 18 sati prišla jedna osoba i ubola ga u vrat nožem ili skalpelom, javlja Reuters.

Vezani članci Svađa svjetskih velesila zbog podmornice - 2 Velika svađa svjetskih sila - Francuska najavila povlačenje veleposlanika iz SAD-a i Australije: "Ovo je golema pogreška, nož u leđa" Francuska policija, ilustracija Dramatična potraga: Naoružani bivši vojnik napao partnera bivše žene, lovi ga 300 policajaca uz helikoptere

'Još uvijek ne znamo sve okolnosti u kojima je došlo do napada niti identitet počinitelja, no sve provjeravamo', rekao je Hollande u Adis Abebi gdje je u posjetu Etiopiji.

>> Ubojstvo u Londonu: MI5 je osumnjičenom nudio da radi za njih?

Pierre-Andre Peyvel iz lokalne policije izjavio je da je vojnik izgubio ozbiljnu količinu krvi, ali da će preživjeti. Trenutačno se nalazi u obližnjoj bolnici. 'Rana je ozbiljna, ali nije smrtonosna', dodao je i pojasnio da je napadač odmah nakon toga pobjegao u gužvu obližnjeg trgovačkog centra, tako da druga dva vojnika, koji su bili ispred, nisu uopće stigli reagirati.

Bez službene potvrde opisa počinitelja

French Daily Le Parisien poziva se na izvor iz policije koji kaže da je tražena osoba starosti oko 30 godina, da ima bradu i nosila je arapsku odjeću ispod jakne te da je porijeklom vjerojatno sa sjevera Afrike.

Ipak, Peyvel nije ni potvrdio ni negirao taj opis, već je tek najavio detalje oko identiteta, tako da službene informacije o tome još nema.

Do napada je došlo nekoliko dana nakon stravičnog ubojstva mladog britanskog vojnika na ulici u pregrađu Londona, koje su počinila dva muškarca koja su tvrdila da su to učinili u znak osvete zbog nasilja koje se događa nad muslimanskim svijetom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook