Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vojnici iz cijelog svijeta na hodočašću u Lourdesu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tisuće vojnika u svečanim odorama iz šezdesetak zemalja danas su u mimohodu prošetale ulicama Lourdesa, na jugozapadu Francuske, noseći svoje zastave u prigodi obilježavanja pedesete obljetnice međunarodnog vojnog hodočašća, kojemu će u subotu i nedjelju nazočiti i hrvatski premijer Ivo Sanader, javlja agencija France Presse.

Osim Sanadera, među uglednicima koji će nazočiti trodnevnim svečanostima su i irska predsjednica Mary McAleese, predsjednica hrvatsko-bošnjačke federacije u BiH Borjana Krišto, kao i ministri obrane iz Austrije Norbert Darabos, Belgije Pieter De Crem, Obale Slonovače Amany N'Guessan i Slovenije Karl Erjavec.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rat u Ukrajini Rusija mijenja zakon? Udaja za poginule vojnike donosi novac i povlastice Slika nije dostupna Bili i ministri Na vojnom hodočašću u Mariji Bistrici tisuće vojnika, policajaca i branitelja, ministri molili za blagostanje

Francusko izaslanstvo predvode ministrica unutarnjih poslova Michele Alliot-Marie i državni tajnik za obranu Jean-Marie Bockel.

Hodočašće koje se ove godine održava u znaku mira, utemeljeno je 1958. na prijedlog katoličkog vojnog kapelana. Prve godine njegova održavanja u hodočašću su sudjelovali predstavnici iz desetak zemalja.

Ove godine će uz mimohode, mise i audiovizualne predstave biti organizirano i "selo mira" u kojemu će se održavati konferencije, radionice i zajedničke molitve namijenjene civilima, posjetiteljima i hodočasnicima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene