Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policijska akcija

Vojni zapovjednik ETA-e optužen u Španjolskoj za ubojstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Navodni vojni zapovjednik baskijske separatističke organizacije ETA-e Jurdan Martitegi koji je u subotu uhićen na jugozapadu Francuske, danas je u Španjolskoj optužen za ubojstvo zbog sudjelovanja u bombaškom napadu u svibnju 2008., doznaje se od pravosudnog izvora.

Madridski istražni sudac Santiago Pedraz optužio je Maritegija i još trojicu članova ETA-e zbog napada automobilom bombom 14. svibnja 2008. na vojarnu policije u Legutianu (sjever Baskije) u kojemu je jedan policajac poginuo, a više ih je ranjeno.

Pročitajte i ovo Satnik Dario Bilješković - 1 misija u poljskoj Uskoro se vraćaju kući: Zapovjednik otkrio što je naučio od Amerikanaca i čemu se najviše veseli Uragan Eta približava se Floridi - 9 Izdano narančasto upozorenje Uragan koji je usmrtio 200 ljudi zahvatio i Floridu, najgore tek dolazi: Vlasti pozivaju građane da napuste domove

Martitegi je u subotu uhićen uz još dvojicu muškaraca koje se sumnjiči da su članovi ETA-e, Alexandera Uriartea i Gorku Azpitartea Rejada, u selu Montauriol (istočni Pirineji).

Ta se trojica u utorak trebaju sprovesti u prostorije Poduprave za borbu s terorizmom (SDAT) u Levalloisu, u pariškom predgrađu, a u srijedu se trebaju predati državnom tužiteljstvu za protuterorizam, po francuskom pravosudnom izvoru. Istodobno s uhićenjima u Francuskoj, u Španjolskoj su uhićena još šestorica pripadnika navodne komandoske skupine.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene