Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužen za ubojstvo

Vojni šef ETA-e optužen i zatočen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Navodni vojni šef ETA-e Miguel de Garikoitz Aspiazu Rubina, zvan 'Txeroki', optužen je Parizu zbog 'upravljanja udrugom kriminalca s terorističkim namjerama' i zatvoren, priopćeno je iz sudskog izvora.

'Txeroki' je optužen u slučaju ubojstva dvojice pripadnika španjolske civilne garde u Capbretonu, na jugozapadu zemlje, 1. prosinca 2007.

Pročitajte i ovo Nakit je ukraden na izložbi u Duždevoj palači (Foto: MUP RH) Pink Panter Optužen za spektakularnu pljačku dijamanata: ''Nemam imovine i nezaposlen sam, ali nudim 50.000 eura jamčevine'' ETA (Arhiva: AFP) Nakon 60 godina ETA objavila raspuštanje

No, sutkinja Laurence Le Vert mu nije pripisala i optužbu za ubojstvo, jer u ovoj stadiju istrage nijedan element ne upućuje na to da je vojni šef ETA-e bio treći čovjek skupine koja je pucala na španjolske vojnike na izlazu iz kavane dok su bili u obavještajnoj misiji, istaknuto je iz sudskog izvora. 

>> Uhićen nasilni vođa ETA-e Txeroki

'Txeroki' je optužen zbog sudjelovanja u pripremi naoružane skupine, unajmljivanje stana i krađe automobila, priopćeno je iz istog izvora.

Navodnog vojnog šefa uhitili su u ponedjeljak u Cauteretsu, na jugozapadu Francuske, policajci francuske antiterorističke službe.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene