Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vodi radikal Nikolić sa 39,4%, Tadiću 35,4% glasova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U prvom krugu predsjedničkih izbora u Srbiji radikal Tomislav Nikolić osvojio je 39,4 posto, dok je demokrat Boris Tadić osvojio 35,4 posto glasova od nešto više od četiri milijuna građana koji su izašli na izbore.

Objavio je to Centar za slobodne izbore i demokraciju (CeSID) u nedjelju navečer na konferenciji za novinare u beogradskom Medija centru.

Pročitajte i ovo Domagoj Ivanković i Domagoj Janković - 1 O Zokiju i Plenkiju Dva glumca došla na Markov trg pa najavili "Tvrdu kohabitaciju": Glavne uloge imaju predsjednik i premijer Zoran Milanović Predsjednik RH Milanović se još jednom javio na društvenim mrežama, evo koga je ovaj put spomenuo

Prema prvim rezultatima CeSID-a, za Tomislava Nikolića glasovalo je oko milijun i 600 tisuća birača, dok je za Borisa Tadića glasovalo oko milijun i 440 tisuća građana.

Za koalicijskog partnera Vojislava Koštunice i njegove Demokratske stranke Srbije, predsjednika Nove Srbije Velimira Ilića svoj glas je dalo 320 tisuća birača, odnosno 7,9 posto, za Milutina Mrkonjića iz Socijalističke partije Srbije glasovalo je oko 250 tisuća birača, odnosno 6,1 posto, dok je Čedomiru Jovanoviću, lideru Liberalno-demokratske partije povjerenje dalo oko 220 tisuća glasova, odnosno 5,5 posto. Svi ostali kandidati - pripadnik mađarske manjine Istvan Pasztor, predstavnik Reformističke stranke iz Niša Jugoslav Dobričanin, Milanka Karić i Marijan Rističević - osvojili su manje od pet posto glasova.

Prema podacima CeSID-a, koji se temelje na 60 posto obrađenih biračkih mjesta, Tomislav Nikolić u prednosti je pred Tadićem u Vojvodini (39,6 prema 36,4 posto), u središnjoj Srbiji i na Kosovu, dok je Tadić u prednosti u Beogradu (40,2 prema 38,4 posto).

Kako je priopćio CeSID, nakon 22 sata bit će objavljene konačne prognoze izbornih rezultata, na osnovu 80 ili 90 posto obrađenih biračkih mjesta, dok je Republička izborna komisija (RIK) prvo obraćanje javnosti najavila za nedjelju u 22 sata.

U ovom trenutku, sigurno je jedino da će biti drugog kruga izbora, koji će se održati 3. veljače.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene