Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zapalio se dio kompozicije

Vlak s visokozapaljivim otrovnim plin izletio iz tračnica, evakuirano 5.000 ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 5.000 ljudi evakuirano je u četvrtak iz svojih domova u malom gradiću u Tennesseeju, nakon što je vlak koji je prevozio visoko zapaljivi otrovni plin zahvatio požar.

Zapalio se najmanje jedan vagon od ukupno njih 57 nakon što je vlak iskočio iz tračnica u blizini mjesta Maryville u Tennesseeju, objavila je željeznička kompanija.

Pročitajte i ovo Krokodil, ilustracija (Foto: Getty) Meth-gatori u SAD-u Policija upozorila građane: "Nemojte ispirati lijekove i drogu kroz WC školjku, u kanalizaciji stvaramo krokodile – ovisnike" Slika nije dostupna naletio na tračnicu nasred pruge Ministar Butković o iskakanju vlaka kod Vrbovca: "Sve mi je to skupa malo čudno"

Vagonska cisterna sadrži akrilonitril, "opasan materijal koji se koristi u raznim industrijskim procesima, uključujući u proizvodnji plastičnih masa", objavila je kompanija CSX.

Tvar je zapaljiva i predstavlja rizik ako se udiše. Evakuacija bi mogla potrajati 24 do 48 sati, objavio je šerifov ured. Evakuacija će se provesti u radijusu od 1,6 kilometara od mjesta požara. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene