Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više od 5.000 ljudi evakuirano je u četvrtak iz svojih domova u malom gradiću u Tennesseeju, nakon što je vlak koji je prevozio visoko zapaljivi otrovni plin zahvatio požar.


Zapalio se najmanje jedan vagon od ukupno njih 57 nakon što je vlak iskočio iz tračnica u blizini mjesta Maryville u Tennesseeju, objavila je željeznička kompanija.

Vezani članci Luke Perry (Foto: Youtube Screenshot) Posljednji ispraćaj Lukea Perryja u krugu najbližih: Glumčev pepeo prosut na njemu najdražem mjestu Vlak iskočio iz tračnica (Foto: Marko Prpic/PIXSELL) Ministar Butković o iskakanju vlaka kod Vrbovca: "Sve mi je to skupa malo čudno"

Vagonska cisterna sadrži akrilonitril, "opasan materijal koji se koristi u raznim industrijskim procesima, uključujući u proizvodnji plastičnih masa", objavila je kompanija CSX.

Tvar je zapaljiva i predstavlja rizik ako se udiše. Evakuacija bi mogla potrajati 24 do 48 sati, objavio je šerifov ured. Evakuacija će se provesti u radijusu od 1,6 kilometara od mjesta požara. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook