Ministar prometa Oleg Butković komentirao je bizarnu nesreću na prugi kod Vrbovca u kojoj je putnički vlak iskočio iz tračnica zbog naleta na ostavljenu tračnicu nasred pruge. Poručio je da mu je "sve to skupa malo čudno".

Galerija


Ministar Butković za nesreću na prugi kod Vrbovca rekao je kako "bogu hvala nije bilo nikakvih negativnih posljedica".

Vezani članci Sabina Tandara Knezović razgovarala je s Olegom Butkovićem - 1 Oleg Butković prisjetio se svog boravka u Klubu: "Moja percepcija je bila da se radi o jednom zavičajnom klubu" Slika nije dostupna Na kolodvoru u Novskoj vlak iskočio iz tračnica

"Nitko nije izgubio život i činjenica jest da nas je sve skupa to jučer uznemirilo", naglasio je ministar te dodao da o detaljima te nesreće ne može govoriti jer su istrage u tijeku.

Ministar je poručio da netko mora odgovarati za to, ali tek nakon što istrage policije i HŽ infrastrukture pokažu što se zapravo dogodilo.

"Odogovornost mora postojati. Po preliminarnim informacijama, rekao bih da je sve to skupa malo čudno", poručio je na kraju Butković.

Podsjetimo, vlakom 783 kojim je na relaciji Zagreb - Koprivnica - Osijek upravljao 41-godišnji strojovođa naletio je u nedjelju oko 7:30 u Lonjici na tračnicu koje se nalazila na pruzi između tračnica kolosijeka te je vlak iskočio, utvrdila je policija.

Pritom su znatno oštećeni okretno postolje vlaka, tračnica kolosijeka, betonski pragovi i vijci metalnih fiksatora tračnica. Riječ je o većoj, zasad neutvrđenoj šteti.

U vlaku je bilo 68 putnika, a lakše je ozlijeđen strojovođa, kojemu je liječnička pomoć pružena u KB-u Dubrava.