Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljajiću obećanje došlo na naplatu

'Vjerojatnija moja ostavka nego uhićenje Mladića do kraja godine'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rasim Ljajić rekao je da je kordinacijski tim ipak optimističan po pitanju Mladićeva uhićenja.

Predsjednik srbijanskoga Nacionalnog vijeća za suradnju s Haaškim tribunalom i koordinator akcijskog tima za uhićenje haaških optuženika Rasim Ljajić u ponedjeljak je izjavio da je njegova ostavka vjerojatnija nego da haaški optuženici Ratko Mladić i Goran Hadžić budu uhićeni do kraja godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ljajić: Intenzivna potraga za Mladićem i Hadžićem Slika nije dostupna Ljajić najavljuje i srbijansko izvješće o suradnji s ICTY

'Kako sada stvari stoje, čini se da ću prije ja podnijeti ostavku nego što će se bjegunci naći u Haagu. Ipak, pričekajmo kraj godine, ali o operativnim aktivnostima ne želim govoriti', rekao je Ljajić u intervjuu beogradskom dnevniku 'Danas', reagirajući na podsjećanje novinara na njegovo obećanje da će podnijeti ostavku na dužnost ako Mladić do kraja 2009. ne bude uhićen i predan Haagu.

Ljajić rekao da bi morao snositi posljedice ukoliko Mladić ne bude u Haagu do kraja godine

Ljajić je tada objasnio kako se optimizam koordinacijskog tima temelji na spoznajama o nastojanjima da Mladić bude uhićen, koordiniranosti služba i cjelokupnu radu. Dodao je da bi, ne bude li Mladić do kraja godine u Den Haagu, to značilo njegovu (Ljajićevu) pogrešnu procjenu, zbog koje bi morao snositi posljedice.

Ratko Mladić, bivši vojni zapovjednik bosanskih Srba, optužen je za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti, uključivo optužnicu za genocid. Mladić je, zajedno s bivšim čelnikom bosanskohercegovačkih Srba Radovanom Karadžićem, optužen za genocid u Srebrenici 1995. zbog pokolja 8000 muslimana i 43-mjesečnu opsadu Sarajeva. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene