Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spriječena eksplozija

'RAZNIJET ĆU SE' Bomaš zaprijetio usred džamije, vjernici ga mlatili, a policija spasila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U džamiji punoj ljudi muškarac je zaprijetio da će se raznijeti. No, gomila mu to nije dopustila.

Vjernici koji su se u petak našli u džamiji u turskom gradu Adana napali su muškarca koji je povikao da će se raznijeti. Izgrednik opasan slabim eksplozivom izrađenim po principu 'uradi sam', identificiran je kao 33-godišnji Mehmet Kilicarslan iz Diyarbakira.

Pročitajte i ovo Pad balkona na kojem su Mehmet Palaz i drugi članovi stranke Više ozlijeđenih VIDEO Nesreća u Turskoj: Poginuo član oporbene stranke, tijekom izbornog slavlja srušio se balkon Kaos na izborima Puno ozlijeđenih VIDEO Totalni kaos na izborima u Turskoj: Obračuni na biralištima, ubijene tri osobe

Sve je počelo kada je tijekom molitve petkom uzeo mikrofon i povikao 'Raznijet ću se'. Prisutni vjernici su odmah reagirali i počeli tući mladića, a policajci koji su se ondje nalazili prekinuli su linč uz upotrebu suzavca. Napadač je uhićen, javlja Hurriyet Daily News.

Džamija je nakon toga evakuirana zbog sumnje na bombu, a vjerski obred je prekinut. Pokazalo se samo da je mladić nosio pojas s barutom i željeznim kuglicama. Policija je kazala da je on sam napravio amatersku bombu te da bi naprava u slučaju da ju je uspio detonirati, samo ozlijedila njega i one u neposrednoj blizini.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene