Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Igra s ljudima'

Više od 700 migranata spašeno blizu indonezijske obale

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Već nekoliko dana međunarodne organizacije tvrde da je na tisuće migranata izgubljeno na moru.

Više od 700 migranata iz Mianmara i Bangladeša dospjelo je u Indoneziju u petak, nakon što su ih ribari spasili iz brodoloma njihova plovila u vodama pokrajine Aceh, na sjeverozapadu zemlje, objavila je policija.

Pročitajte i ovo Pas Roger pomaže u potrazi VIDEO/FOTO Sreća da nije upao u policiju: Pas Roger postao zvijezda nakon potresa na Tajlandu Potraga za nestalima i spašavanje odsječenih nakon potresa na Tajvanu - 1 Utrka s vremenom FOTO Potraga za nestalima u potresu na Tajvanu: Stotine su odsječene, više od tisuću ozlijeđenih

"Po prvotnim informacijama koje smo dobili, malezijska mornarica ih je vratila do pomorske granice s Indonezijom", kazao je Sunarya, šef policije na lokalitetu Langsa gdje su se spašene osobe iskrcale.

Na Sredozemlju u danas spašeno gotovo 2000 migranata

Prispjevši u indonezijske teritorijalne vode, plovilo migranata doživjelo je brodolom prije nego su im ribari priskočili u pomoć, dodao je policajac.

Po imigracijskim službama, bilo je 712 izbjeglica.

Već nekoliko dana međunarodne organizacije tvrde da je na tisuće migranata izgubljeno na moru dok vlade u regiji vraćaju brodove daleko od svoje obale, oglušujući se na apele da prekinu tu igru s ljudima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene