Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U New Yorku je jučer održana tradicionalna utrka, a atletsku stazu zamijenila je najviša zgrada u gradu, Empire State Building. Čak 330 muškaraca i žena uspinjalo se na 86 katova pretrčeći tako 1.576 stepenica.


Aktualni prvaci, Njemac Thomas Dold i Australka Suzy Walsham uspješno su obranili svoje naslove i pobijedili na 32. utrci na Empire State Buildingu. Dold je do cilja došao za 10 minuta i 7 sekundi, što je za jednu sekundu bolje od njegovog prošlogodišnjeg vremena. Dold je tim rezultatom postao drugi po redu najbrži trkač ove neobične utrke. 

'Osjećam se odlično jer sam već četvrti put osvojio prvo mjesto i jer sam se zaista ozbiljeno pripremao u rodnoj Njemačkoj. Ovo nije laka utrka i stvarno sam sretan', rekao je Dold novinarima. Australka Suzy pobijedila je po treći put. 'Djevojke su se gurale, u jednom trenutku završila sam na podu s razbijenom usnicom i koljenima, a bila sam sigurna da mi je nos slomljen', požalila je Suzy na kraju utrke, no dodala je kako je presretna zbog pobjede.  Prvi put pobijedila je 2007. godine.  

Vezani članci Wingf for Life Najemotivnija utrka na svijetu i ove godine ujedinit će svijet: "Toliko je pozitivne energije na jednom mjestu. Zaboraviš granice i bol" Slika nije dostupna VIDEO Kosturi, zmajevi, zombiji...Evo kako je diljem svijeta obilježen Halloween!

Drugo mjesto u muškoj utrci pripalo je Talijanu Marcu De Gasperiju, koji je na cilj došao za 10 minuta i 29 sekundi. Treći je došao Amerikanac Rickey Gates, a za to mu je trebalo 10 minuta i 40 sekundi. Druga je u ženskoj utrci bila Talijanka Daniela Vassalli koja je utrku istračala za 13 minuta i 40 sekundi. Treća je bila Cindy Harris koja je na cilj došla za 13 minuta i 49 sekundi.