Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pretrčali 1.576 stepenica

VIDEO: Za 10 minuta na vrhu Empire State Buildinga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U New Yorku je jučer održana tradicionalna utrka, a atletsku stazu zamijenila je najviša zgrada u gradu, Empire State Building. Čak 330 muškaraca i žena uspinjalo se na 86 katova pretrčeći tako 1.576 stepenica.

Aktualni prvaci, Njemac Thomas Dold i Australka Suzy Walsham uspješno su obranili svoje naslove i pobijedili na 32. utrci na Empire State Buildingu. Dold je do cilja došao za 10 minuta i 7 sekundi, što je za jednu sekundu bolje od njegovog prošlogodišnjeg vremena. Dold je tim rezultatom postao drugi po redu najbrži trkač ove neobične utrke. 

Pročitajte i ovo New York - 2 Podrhtavanje Potres snažno zatresao New York, osjetio se i u okolnim saveznim državama Utrka konobara u Parizu - 3 Uoči Olimpijskih igara VIDEO Nasmiješeni, uzbuđeni, usredotočeni: Dvjesto konobara utrkivalo se središtem Pariza

'Osjećam se odlično jer sam već četvrti put osvojio prvo mjesto i jer sam se zaista ozbiljeno pripremao u rodnoj Njemačkoj. Ovo nije laka utrka i stvarno sam sretan', rekao je Dold novinarima. Australka Suzy pobijedila je po treći put. 'Djevojke su se gurale, u jednom trenutku završila sam na podu s razbijenom usnicom i koljenima, a bila sam sigurna da mi je nos slomljen', požalila je Suzy na kraju utrke, no dodala je kako je presretna zbog pobjede.  Prvi put pobijedila je 2007. godine.  

Drugo mjesto u muškoj utrci pripalo je Talijanu Marcu De Gasperiju, koji je na cilj došao za 10 minuta i 29 sekundi. Treći je došao Amerikanac Rickey Gates, a za to mu je trebalo 10 minuta i 40 sekundi. Druga je u ženskoj utrci bila Talijanka Daniela Vassalli koja je utrku istračala za 13 minuta i 40 sekundi. Treća je bila Cindy Harris koja je na cilj došla za 13 minuta i 49 sekundi. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene