Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izgubljena vrijedna građa

VIDEO Dramatične snimke: Golemi požar progutao povijesnu zgradu, crni dim dizao se u zrak stotinama metara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veliki požar uništio je povijesnu zgradu pošte u filipinskoj prijestolnici Manili, priopćile su vlasti u ponedjeljak.

Više od 80 vatrogasnih vozila poslano je na mjesto požara koji je kasno u nedjelju izbio u povijesnoj zgradi pošte u filipinskoj prijestolnici Manili, priopćio je filipinski Ured za zaštitu od požara.

Gusti crni dim dizao se stotinama metara visoko dok je plamen harao središnjom poštom. Vatrogascima je trebalo više od sedam sati da stave požar pod kontrolu.

"Cijela je zgrada izgorjela, od podruma do petog kata", rekao je Luis Carlos, filipinski glavni upravitelj pošte, za radio DZBB te je dodao da se uzrok požara istražuje.

Glavni upravitelj pošte i glavni izvršni direktor filipinske poštanske korporacije rekao je da se požar brzo proširio jer kultna zgrada nije bila opremljena prskalicama.

"Cijela biblioteka poštanskih marki je izgorjela, uključujući nacionalnu zbirku prigodnih i antičkih poštanskih marki", rekao je Carlos.

Dodao je da je cijela struktura važna jer se radi o baštini te je najavio sanaciju i obnovu zgrade.

Pročitajte i ovo Zapaljeni trajekt na Filipinima - 6 23 putnika prevezena u bolnicu FOTO Zapalio se trajekt s 250 putnika, deseci mrtvih: "Neke je vatra uhvatila na spavanju, ljudi su skakali u more"

Izgrađena 1926. godine, zgrada pošte nekoć se smatrala "najveličanstvenijom zgradom" u Manili, navodi se na njezinoj web-stranici.

Uništena je tijekom Drugog svjetskog rata kada su američke snage ponovno zauzele glavni grad nakon okupacijskih japanskih snaga, a potom o je ponovno izgrađena 1946. godine.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene