Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Operacija uspjela

Umjetnim lećama vratili joj vid nakon 8 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica američkih liječnika vratili su slijepoj ženi sa Floride vid, nakon riskantne, ali uspješno provedene operacije.

Pročitajte i ovo Plakat ispred doma zdravlja Nelojalna konkurencija Plakatima vrbuju liječnike, razljutili ostatak Hrvatske: ''Ljuti me i žalosti. Ne znam koji bih sad izraz upotrijebio'' Liječnici, ilustracija - 1 "Lijek" MU NIJE POMOGAO Liječnici antivakseri zarazili se koronom na konferenciji, jedan od njih mjesecima se "liječio" ivermektinom

 

Mara Candedario osam je godina bila slijepa, a uzrok njezine sljepoće bio je glaukom, koji je postepeno nanosio štetu njezinim optičkim živcima u očima. Godinama je tražila liječnika koji bi obavio riskantnu operaciju njezinih očiju, a njezina potraga je prestala kad je pronašla dvojicu liječnika iz Očnog centra Tampa u Floridi.

>> VIDEO: Znanstvenici vratili vid slijepima

Dr. Bernard i dr. Perez odstranili su oštećene leće i ugradili joj umjetne, kako bi mogla vidjeti svijetlo. Šansa za uspjeh takve vrste operacije bila je jedan napram sto. Ipak, uspjeli su a Mara Candedario opet je ugledala supruga nakon dugo vremena.

'Prišao joj je i vidio sam kako mu se okreće ususret. Upitao sam je poznaje li tog čovjeka, a ona je odmah odgovorila kako je to njezin suprug', rekao je za Fox News doktor Perez.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene