Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvojica američkih liječnika vratili su slijepoj ženi sa Floride vid, nakon riskantne, ali uspješno provedene operacije.


 

Vezani članci Razdvojene sijamske blizanke - 5 Razdvojene sijamske blizanke prvi put mogu vidjeti jedna drugu, neurokirurzi presretni: "Oduševljen sam koliko je cijela ekipa uspjela“ Tomo Kolak - 1 Veliki uspjeh riječkih doktora! Ličaninu uspješno prišili šaku: "Rekao sam, zovi hitnu ode ruka!"

Mara Candedario osam je godina bila slijepa, a uzrok njezine sljepoće bio je glaukom, koji je postepeno nanosio štetu njezinim optičkim živcima u očima. Godinama je tražila liječnika koji bi obavio riskantnu operaciju njezinih očiju, a njezina potraga je prestala kad je pronašla dvojicu liječnika iz Očnog centra Tampa u Floridi.

>> VIDEO: Znanstvenici vratili vid slijepima

Dr. Bernard i dr. Perez odstranili su oštećene leće i ugradili joj umjetne, kako bi mogla vidjeti svijetlo. Šansa za uspjeh takve vrste operacije bila je jedan napram sto. Ipak, uspjeli su a Mara Candedario opet je ugledala supruga nakon dugo vremena.

'Prišao joj je i vidio sam kako mu se okreće ususret. Upitao sam je poznaje li tog čovjeka, a ona je odmah odgovorila kako je to njezin suprug', rekao je za Fox News doktor Perez.