Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi put u javnosti

VIDEO OTKRIVENO PISMO: Evo što je Jackie Kennedy napisala udovici policajca ubijenog kad i JFK

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije gotovo 50 godina dvije žene koje se dotad nikad nisu upoznale ili vidjele spojila je nezamisliva tragedija.

Tog popodneva 22. studenog 1963. godine, prva dama SAD-a Jackie Kennedy bespomoćno je gledala kako joj suprug John F. Kennedy umire na rukama. Kennedyjevi su se kretali kroz Dallas u predsjedničkoj povorci, kad je 24-godišnji Lee Harvey Oswald zapucao na vozilo u kojem je bio John F. Kennedy i ubio ga.

Pročitajte i ovo Kennedyjevi (Foto: Dnevnik.hr) BIDEN IMA OBJAŠNJENJE Odgađaju skidanje tajnosti s arhiva o ubojstvu JFK-a: "Agencije su predložile...ja vas uvjeravam da će se to ostvariti" Građevinska dizalica pala na zgradu u Dallasu (Foto: Dnevnik.hr) najmanje jedna osoba poginula Građevinska dizalica pala na zgradu u Dallasu: ''Prošla je kroz zgradu kao vrući nož kroz maslac''

>> Ovih 5 ljudi vlastitim je očima svjedočilo ubojstvu JFK-a

No, pokojni američki predsjednik nije bio jedina žrtva Oswalda tog dana, jer dok je ovaj bježao s mjesta zločina, jedan herojski policajac, J.D. Tippit ga je pokušao zaustaviti. Oswald je Tippita upucao s četiri hica i ubio ga na licu mjesta, na taj način ostavivši još jednu ženu udovicom.

Tippitova udovica, Marie Tippit (85), kako se bliži godišnjica ubojstva čuvenog američkog predsjednika, otvorila je dušu o događajima iz tih dana, ali i pokazala pismo Jackie Kennedy, koje joj je ona poslala, nakon što je doznala da je Oswald uzeo još jedan život tog dana.

Tippit je za NBC Nightly News u intervjuu opisala što joj je Jackie Kennedy napisala u pismu u danima nakon smrti njihovih supruga. "Ono što Vam mogu reći, smrt mog supruga dovela je do toga da Vi izgubite svojeg supruga. Nije li jedan život bio dovoljan za uzeti tog dana? Zapalila sam svijeću za Jacka na groblju Arlington, koja će gorjeti vječno. Smatram da ona gori i z a Vašeg supruga, a tako će smatrati i svi drugi koji je vide. S neizrecivom sućuti, Jacqueline Kennedy", stoji u pismu kojeg je rukom napisala bivša prva dama SAD-a udovici Tippit, a prenosi Huffington Post.

"To je nešto što uvijek želite, da netko razumije kako se osjećate i ona je to razumjela. Ona je prepoznala da sam i ja patila i nije li to zadivljujuće? Da imamo prvu damu koja je toliko brinula o svima", rekla je Tippit u intervjuu.

Tippit je danas prabaka, koja je nakon suprugove smrti morala sama odgajati troje djece. O suprugu je, ističe, puno ovisila i on joj je bio velik oslonac. "Nedostaje mi. Bio je heroj. On je živio kao heroj svaki dan", rekla je Tippit.

Policija grada Dallasa ove će godine odati počast ubijenom kolegi na 50. obljetnicu njegove smrti i tragedije koja je obilježila SAD.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene