Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Ubojica koji je pucao na Bhutto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pakistanska televizijska postaja Dawn News objavila je snimku za koju tvrdi kako je dokaz da je na čelnicu pakistanske oporbe Benazir Bhutto prvo pucao jedan napadač, a zatim je njegov suučesnik, bombaš samoubojica, aktivirao eksploziv.

Tvrdnje privatne televizije suprotne su službenoj verziji događaja pakistanske vlade, prema kojoj je Bhutto umrla od posljedica udarca glavom o krov vozila u kojem se nalazila, nakon što je bombaš samoubojica u četvrtak aktivirao eksploziv.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Udovac Benazir Bhutto imenovan kandidatom za predsjednika Slika nije dostupna Stranka Benazir Bhutto na čelo parlamenta nominirala ženu

Ekskluzivne snimke Dawn Newsa prikazuju mladića sa sunčanim naočalama u svijetloj sportskoj odjeći kako puca na Bhutto dok ona stoji u automobilu vraćajući se s predizbornog skupa podrške njenoj Pakistanskoj narodnoj stranci u Rawalpindiju, prenijela je agencija dpa.

>> Al-Qaida: Nismo ubili Benazir Bhutto

>> Bhutto umrla od udarca glavom o krov automobila

>> Pakistan: Masovni prosvjed, izbori ugroženi

Na snimci se jasno vidi kako Bhutto poslije pucnja pada, a tek zatim je odjeknula eksplozija. 

Pakistansko Ministarstvo unutrašnjih poslova tvrdi da je bivša predsjednica vlade pala nakon je bombaš samoubojica
aktivirao eksploziv i da je zatim od siline detonacije udarila glavom o krov automobila.

U neredima u protekla tri dana poginulo je više 40 osoba diljem zemlje, a veliki gradovi Karači i Lahore opustošeni su u masovnim demonstracijama pristaša ubijene Bhutto.

Benazir Bhutto se vratila u zemlju poslije osam godina provedenih u egzilu kako bi sudjelovala u kampanji za parlamentarne izbore, zakazane za 8. siječnja.

Prema anketama se očekivalo da ona dobije i treći mandat na mjestu premijera, dužnost na koju je prvi put stupila 1988. godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene