Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Stranka Benazir Bhutto na čelo parlamenta nominirala ženu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stranka pakistanskog naroda (PPP) bivše premijerke Benazir Bhutto, ubijene u prosincu, koja je pobijedila na parlamentarnim izborima, imenovala je ženu kandidatkinju za predsjedništvo Nacionalne skupštine, doznaje se od pokreta.

Fehmidi Mirzi (52) je osigurana pobjeda na izborima u srijedu nakon dogovora PPP i Muslimanske lige Pakistan-Nawaz (PML-N) koji su dobili 121, odnosno 91 od 342 mjesta u skupštini i sastaviti će koalicijsku vladu.

Pročitajte i ovo Sir Jeffrey Donaldson Sustigla ga prošlost Političar i vitez podnio ostavku: Optužen je za seksualni prijestup Slika nije dostupna Benazir Bhutto u kućnom pritvoru

Iskusna političarka Mirza, koja je na treći mandat zastupnice izabrana na izborima 18. veljače, dolazi iz južne pokrajine Sindh, kao i Bhutto.

Kad bude izabrana, postati će prva žena predsjednica Nacionalne skupštine tijekom 60 godina duge povijesti Pakistana, konzervativne muslimanske zemlje sa 160 milijuna stanovnika.

Benazir Bhutto je 1988. postala premijerka Pakistana. Ubijena je 27. prosinca 2007. u samoubilačkom atentatu u Rawalpindiju, predgrađu Islamabada.

Pakistanske vlasti optužuju šefa al-Qaide u Pakistanu Baitulaha Mehusda, zapovjednika pakistanskih talibana da stoji iza napada, što on demantira.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene