Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: U kajaku preveslali 3.300 kilometara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica pustolova dospjeli su u nedjelju do Novog Zelanda nakon što su u kajaku preveslali više od 3.300 km od Australije, što je prvo takvo putovanje ostvareno u kajaku.

James Castrission (25) i Justin Jones (24) proveli su 62 dana prelazeći Tasmanijsko more u svom specijalno napravljenom plovilu od fiberglasa boreći se protiv snažnih vjetrova i plima koji su ih natjerali da se kreću u krugovima i prinudili ih da promijene svoje izvorne planove.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prevrtao automobile, rušio kuće i stabla Tornado za sobom ostavio pustoš Slika nije dostupna Sele u zrak VIDEO: Iz ruševina Christchurcha dolazi najbolji jetpack

Prispjeli su na Ngamot Beacha u blizini grada New Plymouth na novozelandskoj zapadnoj obali kratko iza podneva, a dočekalo ih je mnoštvo tradicionalnih maorskih kanua i pozdravila gomila od 2.000 ljubitelja kajaka.

Dvojac koji je napustio Australiju 13. studenoga namjeravao je stići u Auckland, najveći novozelandski grad, prije Božića, ali su izmijenili planove prisiljeni prirodnim silama.

Odmah su odvedeni u bolnicu na pregled usljed strahovanja da su im nožni mišići oslabili usljed dugog razdoblja nekorištenja.Vjeruje se da su oni prvi koji su kajakom uspješno prešli iz Australije na Novo Zeland.

U veljači prošle godine australski kajakaš Andrew mcAuley iščezao je tijekom pokušaja prelaska nakon što je već mogao ugledati planine Novoga Zelanda. Njegov kajak i oprema, uključujući kameru s posljednjim snimkama koje je snimio, pronađeni su kasnije, ali ne i njegovo tijelo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene