Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkrili ga otisci prstiju

VIDEO Tvrdi da je vojnik proglašen mrtvim prije 44 godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zapanjujuće tvrdnje 76-godišnjeg muškarca koji živi u Vijetnamu i tvrdi da je američki veteran koji je prije 44 godine proglašen mrtvim, su lažne.

Priča narednika Johna Hartleyja Robertsona objavljena u dokumentarcu 'Unclaimed' obišla je svijet te potaknula mišljenje da je američki vojnik pobjegao iz vijetnamskog zatočeništva i osnovao obitelj u tajnosti u Vijetnamu, dok su njegova supruga i dvoje djece u Americi smatrali da je mrtav, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Izrael napao bolnicu Šifa u Gazi - 3 Ratni užasi Izrael napao bolnicu Šifa, ljudi su zarobljeni: "Nemoguće je spasiti ikoga zbog vatre, gađaju sve koji prilaze prozorima" Ilustracija Eskalacija nasilja SAD i Velika Britanija žestoko napali Jemen, hutisti odmah izveli novi udar

Međutim, otkriveno je kako je on zapravo varalica koja se pokušala uvući u društvo veterana iz Vijetnama.

Odjel američkog ureda za obranu 'Zarobljenici i osobe nestale u ratu' poslao je memorandum još 2009. godine u kojem stoji kako je muškarac poznat kao Dang Tan Ngoc 2006. godine privukao pažnju američkog osoblja u Vijetnamu.

>> Majka ga predala Amerikancima da mu spasi život

Tvrdio je tada kako je narednik John Hartley Robertson, za kojeg se vjeruje da je poginuo u vojnoj misiji u Laosu 1968. godine.

Ubrzo je ispitan, ali na ispitivanju nije znao dobro engleski, nije znao kako mu se zovu djeca u Americi i još neke detalje iz privatnog života. Priznao je da on zapravo nije narednik Robertson već građanin Vijetnama. 2008. godine ponovno se predstavljao kao narednik Robertson te je odveden u američku ambasadu u Phnom Penhu gdje su mu uzeti otisci prstiju. Otisci su pokazali kako ta osoba nije Robertson.

Vjeruje se da se muškarac tako predstavljao jer je želio vojnu mirovinu.Ipak, njegova je priča ispričana u dokumentarcu koji je mnoge uvjerio da bi ovaj muškarac mogao biti američki vojnik proglašn mrtvim pirje 44 godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene