Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Postalo već tradicionalno

VIDEO: Tučnjava izazvala kaos u parlamentu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Donošenje budžeta u Južnoj Koreji uzrokovalo je prave nerede i blokadu parlamenta.

Naime, proračun za 2011. iznosi 309,1 trilijun korejskih wona i 'malo je manji od onog kojeg je vlada predložila', kazao je ministar financija iako je zapravo šest posto veći od ovogodišnjeg proračuna.

Pročitajte i ovo Mrtvi nakon napada bande u Haitiju Vlada stanje panike FOTO Otočna država u kaosu, tijela leže po ulicama: "Ovo je užas, kao u Pobješnjelom Maxu!" Poljoprivrednici blokiraju promet na belgijsko-nizozemskoj granici - 1 Ogorčenje raste VIDEO/FOTO Šire se prosvjedi poljoprivrednika: Gotovo 2000 kamiona zapelo na belgijsko-nizozemskoj granici

Naime, napad Sjeverne Koreje povećao je državni proračun Južne za 31,4 trilijuna wona što je opoziciju dovelo do ludila. Počeli su vikati članovima vlade da su psi te je došlo do komešanja i guranja zbog kojeg su pozvani bili i zatvorski čuvari. Oporba je tada blokirala zgradu parlamenta bacajući namještaj po hodnicima i danas je drugi dan u tijeku blokada.

>> VIDEO: Zastupnica opalila šamar političaru jer ju 'živcira'

Sinoć je došlo i do tučnjave između opozicije i članova vladajuće stranke u kojoj je jedan od vladajućih dobio 'sudskim čekićem' po glavi.

Oporba zapravo želi smanjenje proračuna i to preko rezova na projektu 'Četiri rijeke' kojeg podupire predsjednik Lee Myung-bak, a za kojeg tvrde da će oštetiti okoliš. Vladajući su pak uvjereni da će projekt spriječiti poplave i poboljšati kvalitetu vode. Donošenje budžeta u Južnoj Koreji je tradicionalno jako burno i obično se 'provuče' u posljednjim minutama 31. prosinca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene