Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Privukla pozornost

VIDEO: Trudnica nosi dvije bebe, a nisu blizanci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvostruka trudnoća jedne Amerikanke privukla je svjetsku pozornost, posebno u medicinskim krugovima.

Bebe koje nosi Julia Grovenberg nisu blizanci. Začete su s razmakom od dva i pol tjedna. Bebe su zdrave i trebale bi biti rođene početkom prosinca. Ovaj neobičan slučaj dvostruke trudnoće, naziva se superfetacija. Iznimno je rijedak, jer povećanje razine hormona početkom trudnoće uglavnom spriječi novu ovulaciju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Iznenađenje! Rodila sat vremena nakon što je doznala da je trudna Slika nije dostupna Raduje ga novi život Svaki put se raznježi: Orangutan opet izljubio trbuh žene u drugom stanju

Julia Grovenberg i njezin suprug Todd godinama su bezuspješno pokušavali dobiti dijete. Nisu se željeli podvrgnuti tretmanima liječnički potpomognute oplodnje pa su počeli razmišljati o posvojenju. Vijest o Juliinoj trudnoći ih je oduševila. Međutim, uslijedilo je još jedno iznenađenje. Prilikom pregleda ultrazvukom, kod Julije utvđrena je dvostruka trudnoća. Liječnike je šokiralo da se ne radi o blizancima, već bebama začetima s razmakom od dva i pol tjedna.

'Iznimno je rijedak, jer je fiziologija rane trudnoće takva da učinkovito isključuje ovulaciju. Visoke razine progesterona i drugih hormona su snažni inhibitori ovulacije i zbog toga je to iznimno rijedak događaj', rekao je Michael Johnson iz UCLA medicinskog centra. Bebe bi trebale biti rođene početkom prosinca. Liječnici se nadaju da će dotad kasnije začeti dječak sustići svoju stariju sestru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene