Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Teretni avion koji je nosio opremu za mirotvorce Afričke Unije u Somaliji, zapalio se i srušio u jezero Victoria u Ugandi, kratko nakon polijetanja.


U avionu se nalazilo najmanje sedmero ljudi, no izvještaji o žrtvama se razlikuju. Uprava za civilno zrakoplovstvo Ugande tvrdi kako je u avionu bilo 11 ljudi, uključujući 4 člana posade te da postoji mogućnost kako su neki preživjeli. Glasnogovornik vojske Ugande pak tvrdi da je u zrakoplovu bilo 7 ljudi te da su svi poginuli.

>> Zrakoplov Carpataira uspješno sletio na trup

Vezani članci Cjepivo protiv koronavirusa, ilustracija Macron poziva da zajedno s SAD-om pošaljemo 13 milijuna doza za Afriku Ebola, ilustracija Nakon pet godina Gvineja bilježi nove slučajeve ebole, umrlo troje ljudi

Trenutno nema objašnjenja zašto se podaci koje su iznijeli Uprava i vojska razlikuju, a uzrok nesreće još se istražuje. Glasnogovornik vojske Ugande rekao je kako su svjedoci primijetili avion koji se zapalio nakon čega se srušio u jezero.

Avionske nesreće nisu neobična pojava u Africi, gdje mnoge zrakoplovne kompanije koriste zastarjele modele aviona, proizvede još u bivšem Sovjetskom Savezu, koji se uz to i slabo održavaju. Nekim kompanijama zabranjeno je prometovanje nad Europom.