Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podaci o žrtvama nepouzdani

VIDEO: Teretni avion zapalio se i srušio u jezero u Ugandi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Teretni avion koji je nosio opremu za mirotvorce Afričke Unije u Somaliji, zapalio se i srušio u jezero Victoria u Ugandi, kratko nakon polijetanja.

U avionu se nalazilo najmanje sedmero ljudi, no izvještaji o žrtvama se razlikuju. Uprava za civilno zrakoplovstvo Ugande tvrdi kako je u avionu bilo 11 ljudi, uključujući 4 člana posade te da postoji mogućnost kako su neki preživjeli. Glasnogovornik vojske Ugande pak tvrdi da je u zrakoplovu bilo 7 ljudi te da su svi poginuli.

Pročitajte i ovo Tanzanija; ilustracija - 1 Provjereno u Africi Volonteri su slijepoj baki jedina nada da doslovce ne umre od gladi: S malo novca i puno volje čuda su moguća Slika nije dostupna Bolja Hrvatska Pogledajte kako siročad iz Ugande pjeva hit Dine Dvornika: "Trebalo im je dva sata da nauče cijelu pjesmu"

>> Zrakoplov Carpataira uspješno sletio na trup

Trenutno nema objašnjenja zašto se podaci koje su iznijeli Uprava i vojska razlikuju, a uzrok nesreće još se istražuje. Glasnogovornik vojske Ugande rekao je kako su svjedoci primijetili avion koji se zapalio nakon čega se srušio u jezero.

Avionske nesreće nisu neobična pojava u Africi, gdje mnoge zrakoplovne kompanije koriste zastarjele modele aviona, proizvede još u bivšem Sovjetskom Savezu, koji se uz to i slabo održavaju. Nekim kompanijama zabranjeno je prometovanje nad Europom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene