Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Incident prošao bez ozlijeđenih

Zrakoplov Carpataira uspješno sletio na trup

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zrakoplov rumunjske tvrtke Carpatair s 51 putnikom i članom posade uspješno je prinudno sletio na trup u zračnoj luci u Temišvaru, pri čemu nije bilo ozlijeđenih, objavili su dužnosnici rumunjskog zračnog prometa.

Na zrakoplovu Saabu 2000 tvrtke Carpatair zaglavio se prednji stajni trap pa je zrakoplov kružio oko međunarodne zračne luke u Temišvaru gotovo dva sata kako bi potrošio gorivo i izbjegao mogući požar pri slijetanju na pistu koju su vatrogasci pokrili pjenom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Olakšana putovanja Rumunjska i Bugarska s postigle dogovor s EU-om: "Ulazimo u schengenski prostor!" NATO Ciljevi su u Ukrajini NATO: "Pad ruskog drona u Rumunjskoj nije namjerni napad"

Zrakoplov je prevozio 47 putnika i četiri člana posade iz moldavske prijestolnice Kišinjeva u Temišvar, rekla je glasnogovornica zračne luke.

Služba za izvanredna stanja je priopćila da je zrakoplov čekalo najmanje 10 vozila hitne pomoći i tri vatrogasna vozila. Ravnatelj temišvarske hitne službe rekao je da nema ozlijeđenih, ali je dodao kako su putnici bili vrlo prestrašeni i traumatizirani.

'Putnici nisu paničarili. Upozorili su nas da će slijetanje biti problematično, ali sve je prošlo u redu. Presretni smo. I ponovno rođeni', rekla je jedna putnica. Najnoviji je to incident na europskim aerodromima.

Turska se danas oprostila od stradalih u nesreći u Nizozemskoj. Boeing 737 pao je kraj aerodroma Shipol i raspao se na tri dijela. Poginulo je devet osoba, preživjelo 125 putnika. Heroji koji su ih spasili, na žalost, nisu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene