Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije stao na 'stop'

Njemačka: Sudar vlakova, 10 mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje deset je osoba poginulo u sudaru putničkog i teretnog vlaka na istoku Njemačke, a deseci su ozlijeđeni, od kojih najmanje deset osoba teško.

Razlog sudara vlakova u istočnoj njemačkoj saveznoj pokrajini Saskoj Anhalt ljudska je pogreška, odnosno nepoštovanje željezničke signalizacije, izjavio je šef regionalne vlade Wolfgang Boehmer.

Pročitajte i ovo Prijava DORH-u zbog vlaka - 4 Poslana prijava DORH-u Adventski vlak koji nije vozio uznemirio duhove: "Sve je zamaskirano u proračunu" Počele su pripreme za dolazak baterijskih vlakova baterijski vlakovi Počele pripreme za dolazak suvremenih vlakova, mogu voziti do 160 kilometara na sat

'Ustanovljeno je da se nije poštovao znak za zaustavljanje. Moramo još identificirati sve poginule. Za sada nam je poznat identitet samo dviju poginulih osoba', kazao je.

Broj teško ozlijeđenih putnika je velik, posljednje informacije govore o 11 poginulih, no službeni izvore govore o 10 žrtava. Neki od ozlijeđenih su u kritičnom stanju. Regionalni vlak prevozio je pedesetak putnika. U subotu oko 22.30 sudario se s teretnim vlakom u blizini Hordorfa u regiji Magdeburg. Policija je izvijestila da je do sudara došlo pri vrlo velikoj brzini.

Vlak je izletio s tračnica i pao bočno, a vatrogasci su opovrgnuli prve policijske informacije da je izbio požar nakon sudara. Više od 150 vatrogasaca, policajaca i spasilaca raspoređeno je na mjestu nesreće.

AFP podsjeća da je u Njemačkoj zadnjih godina bilo nekoliko željezničkih nesreća s ljudskim gubicima. Na testnoj pruzi u Lathenu na sjeverozapadu su 2006. poginule 23 osobe, a ozlijeđeno deset u sudaru eksperimentalnog vlaka Transrapid s inspekcijskim vozilom. U frontalnom sudaru dvaju pokrajinskih vlakova kod Schrozberga 2003., bilo je šest mrtvih i 25 ranjenih.

U kolovozu 2010. je 15 osoba bilo ozlijeđeno pri sudaru vlaka ICE između Frankfurta i Pariza s kamionom za odvoz smeća blizu Lambrechta na jugozapadu Njemačke.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene