Troje ljudi, uključujući i jedno dijete, izgubili su život, a najmanje 10 ih je ozlijeđeno u stravičnom lančanom sudaru 31 vozila koji se dogodio u petak kasno navečer u tunelu za kamione u Los Angelesu.


Nesreća, u kojoj je prama službenim izvještajima sudjelovalo 30 kamiona i jedan osobni automobil, dogodila se tijekom kišne večeri u tunelu za kamione na glavnoj autocesti koja  Los Angeles povezuje sa sjevernim dijelom grada i San Franciscom. Nakon direktnog sudara dvaju kamiona, ostali su se samo 'slagali' jedan u drugi. Najmanje 5 kamiona se nakon eksplozije zapalilo, a požar se potom proširio i na ostala vozila. 

Vezani članci Prometna nesreća kod Pleternice Žena se kraj Pleternice zaletjela u vozilo pravosudne policije u kojoj je bio zatvorenik, muškarac u Splitu udario u službeni policijski motocikl Slika nije dostupna Pjevačica Brandy sudionica lančanog sudara

Vatra, koja je divljala do subote ujutro, bila je toliko jaka da je 'izlazila' na oba kraja 168 metara dugog tunela i dizala se i do 30 metara u vis. Krhotine su letjele uokolo gotovo cijeli kilometar, rekli su vatrogasci. 

"Tijela muškarca i djeteta pronađena su rano ujutro u subotu u kabini jednog od kamiona. Treće, također muškarca, pronađeno je tijekom popodneva u drugom kamionu, samo 4 metra prije izlaza iz tunela. Svi troje izgorjeli su do neprepoznatljivosti", priopćio je vatrogasni inspektor Jason Hurd. 

Najmanje još 10 osoba završilo je na liječenju zbog raznih ozljeda, uglavnom opekotina, no nitko od njih, srećom, nije u životnoj opasnosti.

Plamen u unutrašnjosti tunela bio je toliko jak, da nije oštećen samo tunel, već i većina traka autoceste koja prolazi ispod njega. Iako su vatrogasci ugasili požar, krucijalna prometnica, koja ima 12 prometnih traka i kojom dvevno prometuje 225.000 vozila, mogla bi ostati zatvorena danima.

Inače, tunel za kamione u kojem se nesreća dogodila izgrađen je 70-ih godina - prepun je oštrih zavoja i vrlo mračan, a vozači su već dulje vrijeme upozoravali da je jedna od najopasnijih dionica autoceste. 

"Svaki puta kada moram njime proći zadržim dah", rekao je vozač kamiona Fausto Angelino koji tuda vozi 23 godine.