Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Video: Stravična nesreća izazvala eksploziju u tunelu, troje mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Troje ljudi, uključujući i jedno dijete, izgubili su život, a najmanje 10 ih je ozlijeđeno u stravičnom lančanom sudaru 31 vozila koji se dogodio u petak kasno navečer u tunelu za kamione u Los Angelesu.

Nesreća, u kojoj je prama službenim izvještajima sudjelovalo 30 kamiona i jedan osobni automobil, dogodila se tijekom kišne večeri u tunelu za kamione na glavnoj autocesti koja  Los Angeles povezuje sa sjevernim dijelom grada i San Franciscom. Nakon direktnog sudara dvaju kamiona, ostali su se samo 'slagali' jedan u drugi. Najmanje 5 kamiona se nakon eksplozije zapalilo, a požar se potom proširio i na ostala vozila. 

Pročitajte i ovo Policija - 3 Prekinut promet Nova prometna nesreća u Dalmaciji, cesta je zatvorena za promet Policija Završen očevid Užas kod tunela Učka: Muškarac vozio u suprotnom smjeru, u sudaru poginula jedna osoba, ozlijeđeno još šestero ljudi

Vatra, koja je divljala do subote ujutro, bila je toliko jaka da je 'izlazila' na oba kraja 168 metara dugog tunela i dizala se i do 30 metara u vis. Krhotine su letjele uokolo gotovo cijeli kilometar, rekli su vatrogasci. 

"Tijela muškarca i djeteta pronađena su rano ujutro u subotu u kabini jednog od kamiona. Treće, također muškarca, pronađeno je tijekom popodneva u drugom kamionu, samo 4 metra prije izlaza iz tunela. Svi troje izgorjeli su do neprepoznatljivosti", priopćio je vatrogasni inspektor Jason Hurd. 

Najmanje još 10 osoba završilo je na liječenju zbog raznih ozljeda, uglavnom opekotina, no nitko od njih, srećom, nije u životnoj opasnosti.

Plamen u unutrašnjosti tunela bio je toliko jak, da nije oštećen samo tunel, već i većina traka autoceste koja prolazi ispod njega. Iako su vatrogasci ugasili požar, krucijalna prometnica, koja ima 12 prometnih traka i kojom dvevno prometuje 225.000 vozila, mogla bi ostati zatvorena danima.

Inače, tunel za kamione u kojem se nesreća dogodila izgrađen je 70-ih godina - prepun je oštrih zavoja i vrlo mračan, a vozači su već dulje vrijeme upozoravali da je jedna od najopasnijih dionica autoceste. 

"Svaki puta kada moram njime proći zadržim dah", rekao je vozač kamiona Fausto Angelino koji tuda vozi 23 godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene