Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Štakor preuzima 2008. godinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svinja iz 2007. odlazi, a moćni Štakor u 2008. dolazi. Japan se tako počeo pripremati za poslavu Nove godine.

U tradicionalnom obredu preuzimanja godine na vrhu tornja Tsutenkaku u Osaki ovaj tjedan sastali su se predstavnici obje godine kako bi označili završetak tekuće godine i nadolazak sljedeće.

Pročitajte i ovo Deratizacija u Koprivnici - 5 Drama u Koprivnici U dvorište mu dolaze štakori, miševi i zmije! Dijete prestravljeno, ne želi se igrati u vrtu obiteljske kuće Štakor u parlamentu - 2 Nije im bilo svejedno VIDEO Nepozvani gost izazvao pravu pomutnju i strah u andaluzijskom parlamentu: "Molim vas da ostanete mirni“

Prošla je godina bila godina Svinje, a sljedeća pripada Štakoru.

Na tornju Tsutenkaku predstavnici obje godine javnosti su priopćili nekoliko poruka:

„Ne želim vam dosađivati s izlikama, ali molim vas da prihvatite moje isprike za ovogodišnje loše događaje i 'svinjarije'“, rekao je službenik koji je govorio u ime svinje.

Ove je godine Japan bio prepun skandala.

„Ja dajem 'štakorju riječ' da ću učiniti sve što mogu kako bi Japanu priskrbio što više zlatnih medalja na Olimpijskim igrama te da ću iskorijeniti nepravdu iz ovoga društva“, rekao je predstavnik štakora.

U Japanu se Nova godina počela slaviti kao na Zapadu tek od 1873. kada su preuzeli računanje vremena prema Gregorijanskom kalendaru.

Dok većina azijskih zemlja ostaje vjerna starom kineskom kalendaru i slavi Kinesku Novu godinu 7. veljače, Japan slavi završetak godine Svinje i početak godine Štakora 1. siječnja.

Prema Kineskom kalendaru, ljudi rođeni u godini štakora su marljivi, disciplinirani, šarmantni i razboriti, ali mogu biti i preambiciozni i sebični.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene