Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Držao ruke u džepovima

Gledao pacijenta kako umire i nije mu pomogao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djelatnik hitne medicinske službe matt Geary promatrao je preko dvije minute kako muškarac pada na tlo i umire od srčanog udara, prije nego mu je odlučio pomoći. Za svoju nesavjesnost, ipak neće u zatvor.

Matthew Geary, pripadnik hitne medicinske službe dobio je uvjetnu kaznu zatvora od osam mjeseci, jer je držao ruke u džepovima, dok je ispred njega od srčanog napada umirao muškarac ispred bolnice.

Pročitajte i ovo David Cameron i Penny Wong Jačanje suradnje Australija i Velika Britanija potpisale su sporazum o obrambenoj suradnji: "Moramo biti spremniji nego ikada prije" Ilustracija Kontraproduktivno Britanci imaju novu definiciju ekstremizma: Mogla bi ugroziti slobodu govora

Prizor je snimila i nadzorna kamera ispred bolnice, a Geary se branio time što je mislio da je žrtva srčanog udara, Carl Cope, najobičniji pijanac te da je zbog pijanstva pao na tlo.

Ono što je naposljetku napravio, jest da je pozvao bolničko osigurnje bolnice Walsall Manor. Krivnju za nesavjesno ponašanje je priznao sudu, a sudac je njegovo ponašanje nazvao bezosjećajnim i u potpunoj suprotnosti s naravi njegovog posla, prenosi Mirror.

Geary je u vrijeme incidenta bio u vozilu hitne pomoći i jasno je vidio sve što se događa ispred i oko njega. Najgore je što je geary i dovezao Copea u bolnicu zbog bolova u prsima s timom liječnika u hitnoj intervenciji.

"Nije uzeo nikakvu opremu sa sobom i samo stoji iznad Carla, s rukama u džepovima, pričajući s njim dvije minute. Geary ga pobliže promatra te krivo procjenjuje i traži da se s bolesnikom pozabavi bolničko osiguranje, prije nego što se vratio u vozilo", izvjestila je policija West Midlanda.

Pet minuta kasnije stiže bolničko osiguranje, a Cope više nije davao znakove života.

Obitelj Carla Copea je shrvana i s nevjericom se pita kako se takvo što moglo dogoditi, a u priopćenju za medije, ocijenili su kako su izgubili voljenog člana obitelji posve nepotrebno.

UPOZORENJE: Snimka bi za neke ljude mogla biti uznemirujuća. Ako je svejedno želite pogledati to možete na ovom linku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene