Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povod rasizam?

VIDEO: Snimka premlaćivanja u školskom busu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Internetom kruži video snimka premlaćivanja učenika u školskom autobusu u gradu Bellevilleu u SAD-u, a tamošnja policija tvrdi kako je napad rasistički motiviran.

Pročitajte i ovo Ilustracija Horor u Dalmaciji "Treba li čekati da netko pogine?": Usred vožnje otvorila se rupa u autobusu, sve je snimljeno Autobusna nesreća, ilustracija U samo dva dana Nova autobusna nesreća u Njemačkoj: Ozlijeđeni deseci učenika

Na snimci, dvojica afroameričkih dječaka u dobi od 14 i 15 godina, uz odobravanje nekih od svojih školskih vršnjaka, tuku 17-godišnjeg srednjoškolca bez, naočigled, ikakvog povoda. 'Gledajući ovaj video, meni to izgleda kao rasistički motiviran napad. Ističe se po tome', rekao je američkim medijima Don Sax, policijski kapetan.

Prema pisanju lokalnih medija, stariji student, bijelac, sjeo je pored svojeg mlađeg kolege, jednog od osumnjičenih, a ovaj ga je upozorio da na to mjesto ne može sjesti. kako mjesta u busu nije bilo, stariji srednjoškolac sjeo je pored osumnjičenog, no ovaj ga je počeo gurati sa sjedala, da bi ga naposljetku stao i šakama udarati u lice, dok ga nije srušio na pod autobusa, kad su ga drugi učenici maknuli sa žrtve. nekoliko minuta poslije, gotovo isti scenarij u busu. Istog učenika iz čista mira počeo je udarati drugi osumnjičeni dječak, i opet uz opće odobravanje nekih od svojih vršnjaka.

Čitavo to vrijeme neki od učenika su samo u nevjerici i šoku promatrali što se događa. Vozač busa nije intervenirao kako bi spriječio premlaćivanje, već je vikao na učenike da se smire i radiom pozvao školsku bolničarku da pričeka bus po dolasku. Ravnatelj škole, Bob Dahm, snimku iz autobusa, koja je snimljena internom kamerom, nazvao je 'uznemirujućom', a pretučenog učenika majka je pokupila iz škole odmah nakon što ga je zbrinula školska bolničarka. Dahm je dodao kako će škola s dvojicom odgovornih učenika obračunati 'na odgovarajući i agresivan način'. Isto tako je jednom od osumnjičenih učenika rekao kako ništa odvratnije u životu nije vidio.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene