Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi takve vrste

VIDEO Snimali reklamu za prvi karbonski helikopter, a on se srušio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi helikopter u svijetu napravljen od karbona i kevlara, srušio se tijekom testiranja na Novom Zelandu.

U vodama luke u gradu Aucklandu srušio se prvi helikopter u svijetu napravljen od lakih materijala - karbonskih (uglječnih) vlakana i kevlara. Trenutak pada snimljen je iz drugog helikoptera, koji je zapravo snimao let kako bi ga kasnije iskoristili u promo materijalu.

Pročitajte i ovo Požar nakon pada helikoptera u Rusiji Čeljabinska oblast Srušio se i izgorio FSB-ov helikopter u Rusiji: Poginuli svi članovi posade Srušio se helikopter na zgrade na Floridi Užas na Floridi VIDEO Spasilački helikopter srušio se na zgradu: Dimio se, okretao u zraku i pao - ima mrtvih i ozlijeđenih

>> Američki vojni helikopter srušio se kod granice sa Sjevernom Korejom!

Pilot Peter Maloney i kopilotkinja Nina Heatley helikoptera u nesreći nisu ozlijeđeni. Maloney je izjavio nakon nesreće kako je poziv upomoć uputio nakon što je helikopter počeo gubiti snagu, čemu je prethodilo crveno svjetlo na indikatoru temperature motora.

Na površinu mora, istaknuo je Maloney, sletjeli su poprilično mirno i niti u jednom trenutku nisu bili u opasnosti. 'Bilo je to poprilično glatko prisilno slijetanje', dodala je Heatley, a prenosi Reuters.

Helikopter KC-518 izgradila je tvrtka Petera Maloneya, a dosad ima oko 200 sati testnog leta. Vlasti su pokrenule i rutinsku istragu oko nesreće.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene