Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Poljski ministar vanjskih poslova Radoslaw Sikorski prokomentirao je snimku u kojoj je oporbenjaka upozorio da će 'svi umrijeti' ako ne potpišu sporazum.


Poljski ministar vanjskih poslova Radoslaw Sikorski rekao je u petak navečer da je ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič bio spreman upotrijebiti silu ako oporba ne prihvati dogovor o izlasku iz ukrajinske krize.

'Imali smo naznake da je predsjednik Janukovič spreman upotrijebiti snage ministarstva unutarnjih poslova ako pregovori ne uspiju', rekao je novinarima po povratku u Varšavu. 'Štoviše, da je neuspjeh mogao pripisati oporbi (...) politički bi mu bilo lakše upotrijebiti silu. Zato je stanje bilo tako napeto', dodao je ministar opisujući prizor s tih pregovora koji su se bez njegova znanja snimali u kijevskom hotelu i objavili na internetu.

VIDEO Poljski ministar oporbenjaku: 'Svi ćete biti mrtvi ako ne potpišete!'


Podsjetimo, na snimci se vidi ministar vidljivo ljutit dok upozorava oporbene vođe: 'Ako ne pristanete, imat ćete izvanredno stanje, imat ćete vojsku i svi ćete biti mrtvi'.

Vezani članci Liječnik poslao dramatično upozorenje Liječnik pokazao kako izgledaju zadnji trenuci ljudi koji umiru od korone: "Vaše osobne slobode neće vam ništa značiti kad vas intubiram, a onda umrete" Slika nije dostupna UŽIVO Parlament opozvao Janukoviča, raspisani novi izbori!

'Ozračje je bilo napeto. Neki među vama su možda vidjeli snimku. To nije bila politička igra. To je bila moja procjena stanja koja danas možda nije više aktualna, ali je poslijepodne bila stvarna', kazao je.

Poljski ministar je usto pohvalio 'konstruktivnu ulogu' posebnog ruskog izaslanika Vladimira Lukina, premda on na koncu nije potpisao dogovor. 'Nadam se da će Rusija poduprijeti taj dogovor, možda joj treba više vremena da prouči taj dokument', rekao je.

Dogovor o izlasku iz krize koji je u petak potpisan u predsjedničkoj palači u nazočnosti europskih posrednika predviđa raspisivanje prijevremenih predsjedničkih izbora, najkasnije u prosincu, sastavljanje koalicijske vlade za deset dana i povratak ustava iz 2004. o kojemu je ukrajinski parlament odmah glasovao. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook