Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uspjeh španjolskih kirurga

VIDEO: Nakon transplantacije pokazao lice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Španjolski kirurzi uspješno su obavili prvu punu transplantaciju lica na pacijentu, koji je javnosti poznat jedino kao Rafael.

Operacija duga čak 30 sati, u kojoj, je Rafaelu presađen čitav donji dio lica, obavljena je u bolnici Virgen Del Rocio u Sevilli. To je ujedno i druga takva operacija dosad u Španjolskoj te 11 poznata uspješna transplantacija lica u svijetu.

Pročitajte i ovo Uspješne transplantacije - 3 tri transplantacije u 24 sata Dramatični sati u KB Merkur i novi životi na dar: "Umjesto radosti bijelog Božića imamo radost transplantacija" Ana Papeš Uspjeh hrvatskih liječnika Ana ne skida osmijeh s lica, nedavno je počeo njezin novi život: ''Da je bilo jednostavno, nije. Sve sam morala prilagoditi“

>> FOTO: Mladić kojem je transplantirano cijelo lice

>> VIDEO: Prva potpuna transplantacija lica u svijetu

'Osjećam se sretnim i radostan sam', izjavio je na press konferenciji Rafael, okružen majkom i sestrom. Posebno se zahvalio svojim donatorima, a nakon presice je otpušten iz bolnice. Rafael je izgrlio i glavnog kirurga, koji je vodio operativni zahvat na njemu.

Njegov donji dio lica napala je kongenitalna bolest, čiji je uzrok bio nekontroliran rast benignih tumora. Thomas Gomez Cia, šef plastične kirurgije spomenute bolnice, istaknuo je kako je Rafael sam zatražio sazivanje presice, zbog interesiranja medija za njegov slučaj te eventualno osvješćivanje javnosti i moguće prikupljanje donacija za slučajeve poput njegovog. Cia je dodao kako se Rafael nakon operacije prepoznao u ogledalu te dam mu se odraz svidio.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene