Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi put se obrijao

Pogledajte kako izgleda čovjek kojem su transplantirali lice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi je put u Turskoj obavljena transplantacija lica.

Novo je lice dobio 19-godišnji Ugur Acar koji bio opečen tijekom požara u kući kada je bio star tek nešto više od mjesec dana.

Pročitajte i ovo Prosvjedi i uhićenja u Turskoj nakon što je oduzet mandat kurdskom gradonačelniku Lokalni izbori u Turskoj Oduzet mandat kurdskom gradonačelniku u Turskoj pa su uslijedili prosvjedi i uhićenja Pad balkona na kojem su Mehmet Palaz i drugi članovi stranke Više ozlijeđenih VIDEO Nesreća u Turskoj: Poginuo član oporbene stranke, tijekom izbornog slavlja srušio se balkon

Liječnici su mu lice transplantirali prošli mjesec u Sveučilišnoj bolnici Akdeniz. Operacija je bila moguća kada je obitelj Ahmeta Kayae donirala njegove organe.

Acar je danas vidio svoje novo lice prvi puta i prvi se puta obrijao. 'Zahvaljujem turskim liječnicima', jedne su od prvih riječi koje je kazao nakon što se pogledao u ogledalo. Također je rekao je da bi volio posjetiti svoju majku i obitelj darovatelja organa.

>> Prvi put trostruka transplantacija udova, pacijent dobio dvije ruke i nogu

Podsjetimo, zahvaljujući Ahmetu Kayai, još je jedan muškarac prošli mjesec dobio potrebne organe.

Atilla Kavdir, 34-godišnjak koji je primio udove, izgubio je ruke i desnu nogu kada je imao 11 godina. Tada još dječak, željeznim je štapom udario električne vodove kada je želio otjerati golubove. Doživio je elektrošok zbog čega je završio u bolnici, a liječnici nisu mogli spasiti njegove udove.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene