Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dva američka razarača s krstarećim raketama rano jutros su ispalila više krstarećih projektila tipa Tomahawk na položaje ISIL-a Siriji. Videa lansiranja na svojem je YouTube kanalu objavila Američka mornarica.


Razarači USS Arleigh burke i USS Philippine Sea pokrenuli su val zračnih napada na položaje džihadista u Siriji.

Vezani članci Slika nije dostupna Istraživanje pokazuje potporu borbi SAD-a protiv Islamske države Slika nije dostupna Više od 10.000 džihadista IS-a ubijeno od početka napada koalicije

SAD je obavijestio Siriju o napadima na njezinu teritoriju protiv terorističke organizacije Islamske države, objavilo je u utorak ministarstvo vanjskih poslova u Damasku.

SAD i saveznici napali Islamsku državu: Najmanje 30 mrtvih, među njima i djeca!

"Amerikanci su u ponedjeljak obavijestili predstavnika Sirije pri UN-u da će se izvesti udari na terorističku organizaciju Islamska država u Raki", uporištu IS-a na sjeveru Sirije, objavilo je ministarstvo kako prenosi državna televizija.

Televizija je potom izvijestila da su "američki zrakoplovi počeli s udarima na položaje terorističke organizacije IS u Raki".

Američka vojska i arapski partneri poveli su prvi put u utorak u zoru napade na položaje IS-a u Siriji, otvorivši novu frontu protiv ekstremnih džihadista. SAD i njegovi arapski saveznici izveli su u utorak gotovo 20 napada na položaje IS-a u sirijskoj pokrajini Raka, izvijestile su nevladine organizacije i aktivisti.

"Međunarodna koalicija izvela je gotovo 20 napada na položaje i baze IS-a u gradu Raki te blizu lokaliteta Tabka, Ain Isa i Tal Abijad pri čemu je bilo mrtvih među džihadistima", po Sirijskom opservatoriju za ljudska prava, koji zasad nije u mogućnosti iznijeti točne brojke. (B.V./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook