Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Džihadistička propaganda ne poznaje granice niti priznaje bilo čija prava pa tako ni prava najmlađih. Svijetu su u najnovijem propagandnom videu pokazali kakvo djetinjstvo i budućnost Islamska država pruža dječacima.


U videu koji je nazvano od strane džihadista "utrka prema dobrom" mališani su prikazani kako rastavljaju, sastavljaju i vježbaju pucanje s jurišnim puškama AK-47 "Kalašnjikov" te prijete svim nevjernicima da će ih pobiti.

Vezani članci Slika nije dostupna Evo što su Amerikanci uništili u udarima na IS Slika nije dostupna Analitičari: SAD i koalicija trebaju iskoristiti 'Ahilovu petu' džihadista

Na videu su prikazana djeca kako slušaju predavanja iz Kurana te arapskog jezika te potom pristupaju rigoroznoj vojnoj obuci. Jedan dječak porijeklom iz Kazahstana po imenu Abdullah pokazuje vapredno baratanje s AK-47, gdje ga rastavlja, sastavlja i vježba pucanje prema meti.

Džihadisti će se iz Libije pokušati prebaciti u Italiju s izbjeglicama

Isti dječak poručuje svijetu na videu: "Bit ću onaj koji će vas pobiti, o nevjernici. Bit ću Allahov vojnik (mudžahid), dao Bog", prenosi News.com.au.

Još šokantniji trenutak je onaj u kojem dječačić koji ima možda navršene dvije do tri godine života, u ruci drži oružje, koje doduše izgleda kao igračka, odnosno kopija većeg automatskog oružja.

Njihov učitelj na videu kaže da su ti dječaci "iduća generacija" te da će oni zatresti zemlju i proširiti dragocjeni božji zakon na sve ostale religije svijeta.

Propagansdni video djelo je džihadističkog Al-Hayat Media, koji koristi tehnike slične hollywoodskim tehnikama kako bi svoje borce prikazali u svjetlu heroja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju