Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nevjerojatna pljačka u središtu Pariza. Usred bijela dana, stariji gospodin u odijelu ušetao je u jednu od najčuvanijih pariških draguljarnica i pod prijetnjom pištoljem, ukrao nakit vrijedan 10 milijuna eura.


Mjesto zločina - Trg Vendom. Lokacija brojnih draguljarnica i dizajnerskih trgovina. Vrijeme zločina - subotnje poslijepodne. Sunčani dan brojni Parižani i turisti iskoristili su za šetnju popularnim trgom. Jedan od njih, počinio je pljačku kakvu Francuska ne pamti.

Vezani članci Slika nije dostupna Pa tko ne bi volio raditi na ovakvom mjestu?! Slika nije dostupna U sudaru dva automobila troje ozlijeđenih

'Prema dostupnim informacijama, muškarac je imao oko 50 godina. Bio je odjeven u odijelo, imao borsalino šešir. Ušetao je u draguljarnicu kao normalan kupac i zaprijetio pištoljem. Tražio je više komada iz izloga', izjavio je Olivier Lebon, policijski istražitelj.

Elegantni pljačkaš ukrao je više od 15 komada nakita, čija se vrijednost procjenjuje na 10 milijuna eura. Zasad nije poznato je li imao pomagača, koji mu je pomogao pri bijegu. Nitko od zaposlenika luksuzne draguljarnice Šopards nije ozlijeđen.