Policija je pronašla četverogodišnje dijete izgladnjelo na smrt obučeno u odjeću za bebe.


Britanka je optužena da je nasmrt izgladnjela četverogodišnjeg sina, te je naručila pizzu nekoliko sati nakon njegove smrti.

Vezani članci Zlostavljanje i bijeg djece - ilustracija - 1 Strava u Bjelovaru: Pedofil (47) pune dvije godine seksualno zlostavljao dijete Slučaj iz Indiane nevjerojatno podsjeća na horor Siroče (Foto: Profimedia) Kao iz horora "Siroče": Posvojili "šestogodišnju djevojčicu" pa saznali da je odrasli sociopat koji ih želi ubiti

Hamzah Khan, sin Amande Hutton (43), navodno je, kada ga je policija pronašla, bio toliko mršav da je bio odjeven u odjeću za bebe. Majka je njegovo mumificirano tijelo gotovo dvije godine držala u svojoj spavaćoj sobi, i dalje uzimajući naknadu za djecu, prenosi Mirror.

Tužitelj Paul Greaney jučer je na suđenju rekao kako su iskusni policajci bili teško šokirani kada su 21. rujna 2011. godine pronašli tijelo u kući u Bradfordu. Tužitelj se upitao kako je moguće da se ovakav slučaj dogoditi u Engleskoj u 21. stoljeću.

>>Sj. Koreja: Izluđen glađu ubio vlastitu djecu i pojeo ih

''Hamzahov rast bio je usporen jer je bio pothranjen tijekom dugog vremenskog razdoblja, a to je rezultiralo njegovom smrću. Ukratko, nasmrt je izgladnjen'', rekao je Greaney.

U crno odjevena majka, koja negira krivnju za ubojstvo, povremeno je plakala i žmirila dok su u sudnici prikazivane tmurne fotografije njezine kuće. Pod dnevnog boravka bio je prekriven smećem poput kutija za pizzu, plastičnih vreća. Utvrđeno je da je dijete preminulo 15. prosinca 2009. godine, a tijelo je pronađeno nakon što se jedan susjed potužio da mu netko u vrt baca prljave pelene.

Kada je Hutton otvorila vrata, policija je primijetila miris koji se širio iz kuće. Unutra su pronađene velike količine smeća, izmeta i praznih boca. ''Ono što su otkrili uznemirilo je čak i okorjele policajce'', rekao je Greaney.

Hamzahov otac Aftab, koji je s Hutton navodno bio u "nasilnoj" vezi do 2008. godine, policiji je izražavao zabrinutost zbog lošeg zdravlja svog sina, no ništa nije bilo poduzeto. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook