Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dok se troši na rakete...

Sj. Koreja: Izluđen glađu ubio vlastitu djecu i pojeo ih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok sjevernokorejski vođa Kim Jong Un brine brigu kako Zapadu pokazati da njegova zemlja može lansirati satelite u svemir i provoditi nuklearne pokuse, građani Sjeverne Koreje pribjegavaju kanibalizmu zbog gladi.

Izgladnjeli muškarac u toj zemlji, osuđen je na smrt i smaknut nakon što je ubio dvoje svoje djece kako bi imao što jesti, navodi se u izvještajima, koje prenosi Daily Mail.

>> Sjeverna Koreja priprema nuklearni test!

Sve je veći strah od nove velike gladi u provincijama Sjeverni i Južni Hwanghae. Stanovnici tih provincija bore se s glađu otkako su suše u protekle dvije godine pogodile njihove farme i otkako su im preostale zalihe zaplijenile vlasti.

Reporteri Asian Pressa, za Sunday Times su izjavili kako je jedan muškarac iskopao leš svojeg unučeta i pojeo ga. Drugi je ubio i skuhao svoje dijete, kako bi imao što jesti.

Jedan neimenovani sjevernokorejski izvor tvrdi kako su u njegovom selu strijeljali muškarca, koji je, izluđen od gladi, ubio svoje dvoje djece jer nije imao što jesti. Dok mu je supruga bila na putu, ubio je najstariju kćer, a zatim i sina, koji je vidio to ubojstvo.

Kad mu se supruga vratila s puta, on joj je rekao kako je nabavio meso, no ona je postala sumnjičava i kontaktirala je vlasti, koje su pronašle dijelove ubijene djece. Sve to je na 12 stranica izvještaja prenio reporter Asia Pressa, Jiro Ishimaru.

Unatoč takvim izvještajima, Kim Jong Un troši enormna sredstva kako bi dvaput lansirao raketu u svemir. Nakon osude UN-a zbog uspješnog lansiranja rakete u prosincu prošle godine, Kim Jong Un je zaprijetio i novim nuklearnim testom.

Kanibalizam nije nova pojava u Sjevernoj Koreji, jer prošle godine zabilježeno je više takvih slučajeva. Najgori je iz svibnja prošle godine, u kojem je muškarac ubio 11 ljudi i prodavao njihovo meso kao svinjetinu.

U 90-tim godinama prošlog stoljeća Sjevernu Koreju je pogodila stravična glad, koja je uzela između 240.000 i 3,5 milijuna života.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene