Ubojica je prije krvavog pohoda u automobilu slušao glazbu balkanskog folklornog melosa. Srbijanski mediji tvrde da je riječ o četničkoj pjesmi.

Galerija +0 Brenton Tarrant (Foto: screenshot)

Napadač je pokolj izvršio mirno, a video je objavio na Facebooku, no ubrzo ga je ta društvena mreža skinula i blokirala njegovo dijeljenje. 

Vezani članci Ljudi polažu cvijeće u spomen žrtava (Foto: AFP) Broj žrtava terorističkog napada na Novom Zelandu porastao na 50, u džamiji pronađeno još jedno tijelo Mucad Ibrahim (Foto: AFP,Facebook) Najmlađa žrtva masakra: Trogodišnji dječak umro na rukama ocu koji se pravio mrtav i preživio

Muškarac je ušao u džamiju Al Nnoor u petak oko 13:30 prema lokalnom vremenu, kada se odvijaju popodnevne molitve muslimana, te je otvorio paljbu. Ispalio je više od 100 hitaca samo unutar džamije. 

Pohod je započeo ulaskom u automobil i rečenicom "Neka party započne!". Napadač je snimio svoju vožnju do džamije, pa se tako vidi da je odjeven u vojničko odijelo i nosi kacigu. Oružje koje je koristio, između ostalog i poluautomatska puška, iscrtani su imenima slavnih masovnih ubojica i gradova u kojima su provodili svoje napade. 

Na putu do džamije muškarac je glasno slušao folklornu glazbu balkanskog melosa, piše Daily Mail. Riječ je o četničkoj pjesmi "Od Bihaća do Petrovca sela", u kojoj se spominje i Radovan Karadžić. 

Sa sobom je imao najmanje 6 pušaka, a čim je jednu dograbio, krenuo je u pohod na džamiju, gdje je otvorio paljbu na vjernike.

Džamija je dovoljno velika da u nju stane do 300 ljudi. 

 

 

 

 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju